A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kőmagas Badacsonyi Rajnai Rizling

Borbély Családi Pincészet Kőmagas Badacsonyi Rajnai Rizling 2011

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva érezzük, hogy a benzolos jegyeket méz és rengeteg sárga húsú gyümölcs kíséri; mindebből arra következtethetünk, hogy meleg évjáratból származik a borunk. A kortyban a savak és az ásványos ízek úgy működnek együtt, mintha apró kristályok mozognának a nyelvünkön. A test és az alkohol szempontjából közepes súlycsoportba sorolható a bor, a kompozíciót az ezeknél nagyobb savgerinc teszi dinamikussá és gazdagítja citromos, grépfrútos asszociációkkal. Rusztikus és terroirjegyeket egyaránt hordozó tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  2200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

A pincészet borbemutatása

A család legkedvesebb ültetvényéről a Csobánc-hegy déli lankáin, vulkáni utóműködés során kialakult Kőmagas-dűlőből származik ez a tölgyfa hordóban 6 hónapig érlelt kiváló bor. Jellegzetes aromái és elegáns savtartalma az egyedi bazalttalajnak köszönhető. A különleges összetételű bazalt- és homokkősziklákból álló talaj egyedi ásványosságot és a 2011-es évjárat szépen fejlődő bort eredményezett, ennek köszönhetően a fajtára jellemző petrolos jegyek már egyéves korában jelentkeznek.

Érlelési információk

Hat hónap erjesztés és érlelés 500 literes tölgyfa hordóban, majd tizenegy hónap pihentetés a forgalomba hozatal előtt.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Dionysos Borház, Selection Delicates, MÁK Bisztro, Pohárszék Borbár, Vinopolis

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!