A pincészet borbemutatása
A Badacsony déli lejtőjén termett, vásárolt szőlőből készült a 2011-es rajnai rizling borunk. Magas beltartalmú, ásványos ízvilágú, öt hónapig 500 literes hordókban érleltük. A szőlő termelője Barcza Gábor.
Érlelési információkFahordós érlelés. |
Hol vásárolható meg
Halkakas étterem Budapest, Óbester Panzió és Grill Badacsony, Hotel Bonvino Badacsony, Badacsonyi Bortár Badacsonytördemic, Kőbányai Bortár Budapest, Wekerlei Bortár Budapest, Pohárszék Borkereskedés Budapest, Dűlő Borkereskedés Gödöllő, Filoxéra Bortéka Szeged, Bormánia Dunakeszi
Sabar Borház bemutatása
A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.