A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Rajnai Rizling

Sabar Borház Badacsonyi Rajnai Rizling 2011

Véleményünk szerint

Az első szippantáskor édesköményre, zöld fűszerekre emlékeztető aromákat és kevés petrolosságot érzünk. Idővel az illat visszafogottabbá válik, de karakterét megőrzi. A test kifejezetten könnyű, szinte légies, legalábbis így tűnik a mellette érezhető élénk savgerinc árnyékában. E vezető, a kortyot uraló szerkezeti elem citrusos ízeknek és ásványosságnak biztosít még teret.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-08-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.6 %
 • Palackmennyiség

  1681
 • Ár

  1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

A pincészet borbemutatása

A Badacsony déli lejtőjén termett, vásárolt szőlőből készült a 2011-es rajnai rizling borunk. Magas beltartalmú, ásványos ízvilágú, öt hónapig 500 literes hordókban érleltük. A szőlő termelője Barcza Gábor.

Érlelési információk

Fahordós érlelés.

Hol vásárolható meg

Halkakas étterem Budapest, Óbester Panzió és Grill Badacsony, Hotel Bonvino Badacsony, Badacsonyi Bortár Badacsonytördemic, Kőbányai Bortár Budapest, Wekerlei Bortár Budapest, Pohárszék Borkereskedés Budapest, Dűlő Borkereskedés Gödöllő, Filoxéra Bortéka Szeged, Bormánia Dunakeszi

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!