A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kőmagas Rajnai Rizling

Borbély Családi Pincészet Kőmagas Rajnai Rizling 2012

Véleményünk szerint

A világossárga bor illatában határozottan lépnek fel a citrusos, kamillás, ánizsos, gyógynövényes és olajos magvas asszociációk. A kortyban is visszatérnek ezek a jegyek, kesernyésséggel és ásványossággal egészülve ki. A test és a savak is a közepes súlycsoport felső szegmensébe sorolhatóak, az alkohol közepes; e szerkezet elemei egy erőteljes, masszív kompozíciót építenek fel. Hosszú lecsengéssel búcsúzó bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

A pincészet borbemutatása

A család legkedvesebb ültetvényéről, a Csobánc-hegy déli lankáin a vulkáni utóműködés során kialakult Kőmagas-dűlőből származik ez a tölgyfa hordóban 6 hónapig érlelt kiváló bor. Jellegzetes aromái és elegáns savtartalma az egyedi bazalttalajnak köszönhető. A különleges összetételű bazalt- és homokkő sziklákból álló talaj egyedi ásványosságot, a 2012-es évjárat pedig szépen fejlődő bort eredményezett.

Érlelési információk

6 hónapig tartó erjesztés és érlelés 500 literes tölgyfa hordóban. A forgalomba kerülés előtt 11 hónapos palackos érlelés.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Dionysos Borház, Selection Delicates, MÁK Bisztro

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!