A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rajnai Rizling

Bencze Családi Birtok Rajnai Rizling 2013

Véleményünk szerint

Színe citrom, illata közepesen intenzív: petrolos fülledtség, traubi, mandula - a fajta felismerhető belőle. Az íz valamivel kevésbé gazdag: traubi, csonthéjasok, fehér húsú alma, keserű mandula. Sok citrusos sav (6,8 gramm) húzza össze a szájat, a citrusok és a savak kardoznak hosszabban a nyelven. Szépen elkészített bor, de megnéznénk pár év múlva újra, mert még finomodhat.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-10-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  10252
 • Ár

  3500 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

Bencze Családi Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A közel 40 éves ültetvény a Szent György-hegy legszebb részén, a Lengyeltóti kápolna alatti Templomdombi-dűlőben található. Roppant izgalmas terület, határozott egyéniséggel, intenzíven bazaltos, agyagos barna erdei talaj és homokkő keveredésével. A hűvös, de szikrázóan napos október végén három szüreti napon intenzív, vibráló savszerkezetű, teljesen érett alapanyagot sikerült szüretelnünk. A mustot ezután acéltartályokban, fahordóban spontán erjesztettük. A különböző stílusú alapborok házasításával kapott bor a precíz, fokuszált és a vastagabb, krémesebb karakter határán lebeg. A szortimentben ez a tétel az alap rajnai rizlinget testesíti meg, melyet egyéb rajnai válogatások egészítenek ki minden évjáratban.

Érlelési információk

Palackozva 2014.06.

Pinceidő

kb. 2021-ig

Bencze Családi Birtok bemutatása

A Szent György-hegyen 19 hektáron a természettel összhangot kereső organikus szemléletmódban gazdálkodunk. Fiatal családi birtokunk tervei középpontjában régi magyar szőlőfajták kutatása, valamint a termőhely karakterét megjelenítő természethű borok és pezsgők készítése áll.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!