A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kreinbacher Nagy-Somlói Cuvée

Kreinbacher Birtok Kreinbacher Nagy-Somlói Cuvée 2011

Véleményünk szerint

Szalmasárga színű a bor. A pohárba szagolva érezzük, hogy elemeiben ízlésesen és integráltan lép fel az illatvilág, sárga húsú gyümölcsös, hársmézes, zöld diós asszociációkat keltve. A kortyban az élénk, ásványos ízvonal nyújtja az első benyomást, amelyet lendületes savak és citrusos, zöld almás ízek támogatnak. A kompozíció alapjairól a közepes test és alkoholtartalom gondoskodik. Szikár hangulatú, egyenes vonalvezetésű, izgalmas tétel.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-01-28

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Somló
  • Alkohol %

    13,0 %
  • Palackmennyiség

    23095
  • Ár

    1590 Ft
  • Fajtaösszetétel

    52% olaszrizling
    20% tramini
    19% hárslevelű
    9% szürkebarát

Kreinbacher Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Virágos és fás, telt házasítás traminiből, szürkebarátból, olaszrizlingből és hárslevelűből. Jó savak, hosszú, kovaköves íz.

Érlelési információk

A bor 60%-át tartályban, 40%-át hordóban érlelték.

Hol vásárolható meg

Somlói Borok Boltja, Bortársaság

Kreinbacher Birtok bemutatása

Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!