A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kreinbacher Nagy-Somlói Juhfark

Kreinbacher Birtok Kreinbacher Nagy-Somlói Juhfark 2011

Véleményünk szerint

Visszafogottan lép fel a bor zöld almás illata, az ásványos karakter halványan már itt is felfedezhető, de igazából a kortyban nyílik ki, amelyet egy erőteljes sós ízvilág visz végig. A savak ereje és a citrusos ízek csak rásegítenek a mineralitás megjelenítésére, e komponensek határozottsága maga alá gyűri a testet és az alkoholt, melyek mértéke így alacsonynak tűnik. Kitölti a szánkat ez a szikár hangulat, és jó ideig kitart az utóízben.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-06-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  13141
 • Ár

  1990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% juhfark

Kreinbacher Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Somló emblematikus fajtája. A csavarzár ebben az esetben a tartály-hordó használat 50-50%-os megosztottságára utal. Színe halvány szalmasárga. A szokatlanul intenzív, gyümölcsös illat - ami a meleg évjáratnak köszönhető - tökéletesen érett alapanyagra enged következtetni. Komplexitásából adódóan a körte mellett egzotikus gyümölcsök is megjelennek. Íze egyenes folytatása az illat kínálta élménynek. Szép egyensúlyát az ízgazdagság mellett bársonyos savak teszik teljessé.

Érlelési információk

50%-ban tartályban, 50%-ban 500 literes magyar, osztrák tölgyfa hordóban érlelték.

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Kiskereskedelem

Kreinbacher Birtok bemutatása

Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!