A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balatoni Juhfark

Kál-Vin Pincészet Balatoni Juhfark 2013

Véleményünk szerint

A citromsárga színű bor illatában az olajos magvakat követően egyre határozottabban jelennek meg a nyári almás, virágos asszociációk is. A kortyot az ásványos és citrusos ízek, valamint az erőteljes savak együttese teszi egyenessé, a test ezek mellett könnyed, az alkohol alacsony érzetű. Az aromatikát kiegészíti az ízvilágban is visszatérő almásság. Zamatos tétel, közepesen hosszú lecsengéssel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-07

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balaton-felvidék
 • Alkohol %

  11,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% juhfark

A pincészet borbemutatása

A juhfark a Somló és a Balaton-felvidék egyes dűlőinek jellegzetes szőlőfajtája. Fürtjének alakja némileg hasonlít a birka farkára, nevét innen kapta. Rothadásra érzékeny, gyengébb évjáratokban igen savas bort ad, jó évjáratban testes és zamatos a bora, magas érlelési potenciállal. A Fekete-hegy a Balaton-felvidék legnagyobb méretű bazalthegye, geológusok szerint a Somlóval azonos földtörténeti keletkezésű. A bor magán viseli e termőhely adottságait: ásványos jellegű, élénk savú, illata íze jellegzetes Juhfark karakterű, a jó évjáratból adódóan némi mézességgel.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás, 2014 júliusában palackozták.

Pinceidő

1-5 év

Hol vásárolható meg

Kál-Vin Pincészet, Mákvirág Borház Révfülöp

Kál-Vin Pincészet bemutatása

A Kál-Vin Pincészet első generációs szőlészeti-borászati és vendéglátással foglalkozó családi vállalkozás. A szőlőterületek a Káli medencét északról határoló Fekete-hegy délnyugati oldalán, bazalt talajon és a Badacsonyi borvidékhez tartozó Balatonrendes, permi, vörös homokkő talajú Rendesi-hegy déli fekvésében találhatók. A pincészetet és a melegkonyhás vendéglőt magába foglaló Mákvirág Borház a vásárlás után felújítással, komplett bővítéssel nyerte el mai formáját. Nevét az építtető eredeti tulajdonos fiának és barátainak az életet szerető, könnyed életviteléről örökölte.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!