A pincészet borbemutatása
Palackban érlelt pezsgő, méthode traditionnelle eljárással. Illatában aranyalma, lime és grépfrút aromái, szájban telt és jól strukturált. A birtok legkiemelkedőbb tétele: apró buborékok, krémesség, egyszerre friss és érett. Savai precízek, utóíze hosszú, száraz. Különleges élmény, minimum 22 hónapos palackos érlelés, 9 gramm/liter dosage-zsal.
Érlelési információkTradicionális pezsgőkészítés. |
Hol vásárolható meg
Bortársaság
Kreinbacher Birtok bemutatása
Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.