A pincészet borbemutatása
A szőlészeti és borászati eljárás minden száraz borunk esetében ugyanaz. A munkák során minden tőke a saját igényeinek megfelelő elbánásban részesül, függően koruktól, típusuktól és elhelyezkedésüktől. A terméskorlátozás azonban minden esetben szigorú, maximum 0,4 kg/négyzetméter. A dűlőszelektált tételek azért születhetnek, mert mindenképpen szeretnénk megmutatni egy-egy parcella vagy terület általunk különlegesnek, egyedinek vélt karakterét. A "Birtok" Furmint azonban nem egy-egy dűlő, hanem a furmint különleges karakterét hivatott bemutatni. Fiatalabb szőlők, nagyobb fürtök és a dűlők alsóbb, agyagosabb részeinek termése is belekerül, így könnyebben fogyasztható, kevésbé koncentrált a végeredmény, azonban az egyes dűlők savai és ízei is összeadódnak. A különböző területek termései külön erjednek és érnek enyhe égetésű, közepes méretű, 0-6 éves tölgyfa hordókban. Csak ezután születik meg a döntés, melyek kerülhetnek be a házasításba, és melyek nem.
Érlelési információkKilenc hónapig tartott a bor érlelése, amely zempléni tölgyből készült, 0-3 éves korú, light toasted+head toast égetésű hordókban zajlott. |
PinceidőMár fogyasztható de még bőven tartogatható. |
Hol vásárolható meg
Bortársaság, Első Mádi Borház stb.