A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Furmint

Szepsy Pincészet Tokaji Furmint 2009

Véleményünk szerint

Ahogy a pohárba szagolunk, érezzük, tartalmasabb borral van dolgunk, szépségét azonban csak akkor mutatja meg, ha időt adunk neki. Szellőztetés után egy mézes, ásványos, fűszeres, pörkölt illatjegyekből felépülő szikár karaktert élvezhetünk. Nehéz kövekkel van teli a korty is, amely a magas alkoholérzettel párosulva meghatározónak bizonyul az összkép szempontjából. A test jelentős; súlya azért nem érződik túlzónak, mert a savak talpon maradnak mellette. Lecsengése hosszú. Katona páncélban.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-10-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  12600
 • Ár

  5000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Szepsy Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A szőlészeti és borászati eljárás minden száraz borunk esetében ugyanaz. A munkák során minden tőke a saját igényeinek megfelelő elbánásban részesül, függően koruktól, típusuktól és elhelyezkedésüktől. A terméskorlátozás azonban minden esetben szigorú, maximum 0,4 kg/négyzetméter. A dűlőszelektált tételek azért születhetnek, mert mindenképpen szeretnénk megmutatni egy-egy parcella vagy terület általunk különlegesnek, egyedinek vélt karakterét. A "Birtok" Furmint azonban nem egy-egy dűlő, hanem a furmint különleges karakterét hivatott bemutatni. Fiatalabb szőlők, nagyobb fürtök és a dűlők alsóbb, agyagosabb részeinek termése is belekerül, így könnyebben fogyasztható, kevésbé koncentrált a végeredmény, azonban az egyes dűlők savai és ízei is összeadódnak. A különböző területek termései külön erjednek és érnek enyhe égetésű, közepes méretű, 0-6 éves tölgyfa hordókban. Csak ezután születik meg a döntés, melyek kerülhetnek be a házasításba, és melyek nem.

Érlelési információk

Kilenc hónapig tartott a bor érlelése, amely zempléni tölgyből készült, 0-3 éves korú, light toasted+head toast égetésű hordókban zajlott.

Pinceidő

Már fogyasztható de még bőven tartogatható.

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Első Mádi Borház stb.

Szepsy Pincészet bemutatása

A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!