A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Somlói Furmint

Oszvald Pincészet Somlói Furmint 2000

Véleményünk szerint

Ásványosság, dió és méz, érett somlai illatok. Összetett ízében megjelenik még a karamell és a kamilla. Nehéz, sűrű, koncentrált, komplex bor. Utóízében a kellemes kesernyésség találkozik egy édes érzettel. Ez a gazdagság érdeklődés vált ki mind az intelligenciánkból, mind az érzékeinkből, amikor gondolataink és tapasztalataink kergetik egymást. Talán e miatt nem is annyira étkezéshez, mint étkezés utánra kínálnánk fel. Hiszen időt és figyelmet kér.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-01

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Somló
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    500
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100 % Furmint

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelés

Pinceidő

korlátlan

Hol vásárolható meg

Borfalu Bortéka

Oszvald Pincészet bemutatása

A pincészet 1998-ban alakult, és a szőlőterület az apró birtokok megvásárlásávalmára 13,5 hektárra gyarapodott. Az elöregedett szőlőket folyamatosan lecserélték az új telepítésekkel. A szőlőterületek a hegy derekán találhatók, és a négy főfajta szőlő az évszázados tapasztalatok felderítésével a fajtának megfelelő termőterületre lett telepítve. Így került az olaszrizling a Váralja dűlőbe és a Szent Márton dűlőbe, a juhfarka Ragalja dűlőbe és az Aszó-dűlűbe, a hárslevelű a Hegykút dűlőbe, a furmint pedig a Szent Ilona dűlőbe. A bor érlelése hagyományos módon, fahordókban való 1-2 évi ászkolással, az erjesztés és a közbenső tárolás ellenőrzött hőmérsékleten történik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!