A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Majoros Tokaji Furmint

Majoros Pincészet Majoros Tokaji Furmint 2003

Véleményünk szerint

A bor illata levegőre szorul annak érdekében, hogy legszebb formáját megmutassa, azaz kibontsa egyedi, komplex aromavilágát, amelyben ásványok, vaj, propolisz és sárga húsú gyümölcsök jelennek meg. Kóstoláskor a citrusos ízek mellett markáns sós jegyeket érzünk, amelyek a hordós érlelés édes aromáival hosszan ott maradnak a nyelvünkön. Kiegyensúlyozottak a különböző szerkezeti elemek arányai: kerek savérzet, közepes test és alkoholtartalom. Határozott, karakteres jelenség.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-03-30

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    3500
  • Ár

    1600-1800 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

A pincészet borbemutatása

Illatában, ízében, habitusában vaskos, mély, ásványos. A zempléni tölgy szépen illeszkedik a bor savszerkezetéhez. Furmint ínyencek kedvence válhat belőle, hisz mára kimeríti az Ó furmint kategóriát is, ugyanis egy emlékezetes évjáratból származik e bor, mely a nagy furmint száraz borok új felfogásban történő készítésének első kísérlete volt. Jellemző íz és illatjegyek: alma, köszméte, grapefruit. A bor legkiemelkedőbb eredménye: Wine Challenge London 2004 Bronzérem Igazából ebben az évjáratban még nem beszélhetünk arról a tudatosságról, amit ma már a száraz borok készítésénél is elkövetünk. Pl. a terroir megfigyelése, hozamkorlátozás, fürtválogatás, ideális szüreti időpont kiválasztása, Valószínűleg itt az évjárat és a szerencse adta a pluszt, amiből sokat tanultunk, és ezáltal váltunk tudatosabbá.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés idősebb, 4.-5. töltésű szerednyei tölgyfahordóban.

Pinceidő

5-7 év

Hol vásárolható meg

Monarchia Borkereskedés, Szent Vince Bor és Italbár, Tokaj, Magyarbor-Piratewine, Marcello Étterem Budapest

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!