A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Royal Tokaji Furmint

Royal Tokaji Borászat Royal Tokaji Furmint 2010

Véleményünk szerint

A bor kifejező illatában a gyümölcsösség a leginkább meghatározó: ringlót, sárgadinnyét, mangót érzünk benne, mellettük azonban jelen van egy alig pirított mandulás, kesudiós vonal is, és a háttérben egy kis keleti fűszeresség húzódik meg. A korty az erőteljes savgerinctől, a markáns citrusos aromáktól és az ásványosságtól egyenes vonalú, lecsengése sokáig a szánkban időz. Összességében kifejezetten élénk, energikus. Konfitált császárhúst adnánk mellé.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-02-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  34976
 • Ár

  1524 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Royal Tokaji Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A 2010-es Furmint gyönyörű sárgászöldes színű. Tiszta illatú, gyümölcsös, könnyed bor, egy kis kökénnyel fűszerezve. Ropogós savai teszik igazán üdévé.

Érlelési információk

Zempléni tölgyfa hordós érlelés. Érlelés hossza: 5 hónap.

Pinceidő

3-4 év

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Selection Borszaküzlet, Raiker, Metro, Auchan

Royal Tokaji Borászat bemutatása

A mádi székhelyű Royal Tokaji a rendszerváltás után az elsők között jött létre magántulajdonú borászatként 1990-ben. Alapításakor 62 mádi szőlőművelő fogott össze külföldi üzletemberekkel a borvidék csodálatos értékeinek megmentéséért. A borászat alapvető filozófiai célkitűzése az volt, hogy a kiemelkedő minőségű Tokaji borok készítésével visszaszerezze a borvidék világhírnevét. A cég alapitói között meg kell említeni a világ egyik legismertebb borszakíróját, Hugh Johnson-t. Az alapítók már a kezdetektől nagy hangsúlyt fektettek a történelmi termőhelyek felkutatására, melyek a kiemelkedő minőségű, egyedi borok készítését biztosítják. Jelenleg a használatban lévő szőlőterületeik fele történelmi első osztályú dűlőkben van; ezek a Szt. Tamás, a Nyulászó, a Betsek, a Birsalmás és a tarcali Mézes Mály. Ezek a területek adták az alapot arra, hogy a borászat elsőként készített a rendszerváltás utáni időkben dűlős aszúborokat, egy adott dűlő termésének kizárólagos felhasználásával. A Royal Tokaji borok sikerét számtalan neves nemzetközi és magyar borverseny díjai is igazolják. A borászat mára a Tokaji borvidék egyik vezető pincészete lett, több mint 30 országba exportál, boraik a világ öt kontinensén elérhetőek a borkedvelők számára. 2017-től Varga Máté felel a borok készítéséért. A késői szüretelésű cuvée, a részben hordós érlelésű birtok furmint minőségével, kitűnő ár/érték arányával iránymutató a borvidék, a hazai és külföldi fogyasztók körében. Mindezek mellett a klasszikusnak nevezhető Royal 5 Puttonyos Aszú mára stílusteremtő bor lett nemcsak a borvidéken, de az egész világon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!