A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
máMÓR Móri Chardonnay

máMÓR Móri Chardonnay, 2013

Geszler Családi Pincészet

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  12,6 %
 • Palackmennyiség

  1125
 • Ár

  1000-1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor illatában a rebarbara, a lime és a sárga húsú gyümölcsök mellett vajat és pörkölési jegyeket fedezünk fel. A közepes testtel és alkoholtartalommal bíró kompozíciónak lendületet adnak az élénk savak. Az aromatikában az érő sárga húsú gyümölcsökön túl zöld fűszeres, citrusos villanások is feltűnnek, és mindezeket egy vaníliás ízvonal kíséri végig. Fiatalságot mutató tétel, a további palackos érleléstől az elemek integrálódását várjuk.

A kóstolás dátuma: 2015-02-11

A pincészet borbemutatása

Egy igazi móri nobilis, azaz latinul előkelő, nemes ez az új fahordóban is érlelt aranysárga színű bor. Fontos fajtája a chardonnay a Móri borvidéknek, pincészetünknek is, sok szép eredményt érünk el vele. Selymes íze, gyümölcsös illata, különleges savai tökéletes harmóniát hoznak fogyasztójának. Tippünk: különleges ajándék és rendezvénybor, hiszen világfajta lévén nem cseng ismeretlenül a neve és az íze. Bor és gasztronómia: aperitifként 10-12 °C-on, jól illik a szárnyas húsokhoz, halételekhez, vagy amihez jól esik. Díjak: Országos Syngenta Borverseny 2014 (Siófok) aranyérem, AXIÁL Borverseny 2014 (Budapest) aranyérem, XVII. Vince-napi Nemzetközi Borfesztivál (Temerin) aranyérem, 32. Nemzetközi Nyílt Borverseny (Almásfüzitő) aranyérem, Szent György-napi borverseny 2014 (Mór) aranyérem, Csókakői Borverseny 2014 (Csókakő) nagyaranyérem.

Érlelési információk

Tartályos és tölgyfa hordós érlelés. A bort 2014 márciusában palackozták.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Közvetlen a pincészet látványborászatából (Mór, Martinovics u. 6/c.) vagy online a www.geszlerpince.hu oldalról; Fejér megye, Mór éttermeiben, borboltjaiban, szaküzletekben; borterasz.hu, Borkápolna. Teljes lista: http://www.geszlerpince.hu/partnereink .

Geszler Családi Pincészet bemutatása

Sváb hagyomány, tüzes Ezerjó, családias hangulat A Geszler Családi Pincészet egy a nevéből is kitűnő móri családi borászat a Móri Borvidéken, melyben erős alapot adott a múlt, a szorgalmas sváb identitás, az elődök tisztelete, ugyanakkor legalább olyan fontos családunk jelenében és jövőjében, hogy kiváló minőségű borokat készítsünk a ma borkedvelőinek. A szőlő, a bor körüli minden feladaton ott van a kezünk nyoma, a móri bor szeretete és tisztelete, ezt az ősi rajongásunkat adjuk át a borkóstolókon is a vendégeinknek felszabadult, vidám hangulatban, ahogy ezt láttuk apáinktól, nagyapáinktól, dédapáinktól... Mert ha a dugó kikerül a palackból, akkor lehet igazán megismerni minket, a borvidéket és így lesz egy pár órás programból egy maradandó élmény mindannyiunknak, reméljük Önöknek is, nekünk bizonyára, mert nagyon szeretjük a társaságot, az ízes beszélgetéseket. Két pince, két stílus Két pincénk ugyanazon domb két oldalán helyezkedik el majdnem egymás mögött pár percnyire egymástól, Zrínyi utcai 40 fős "kispincénk" családi örökség, ebben a több mint 200 éves sváb borkóstolópincében megállt az idő, hagyományos pince hagyományos sváb berendezésekkel: tiszta szobával, présházzal, bálványpréssel, a pincében fahordókkal, a szőlődomb tetejére állva Vénhegyre (szőlődomb), Vértesre néző panorámával. A domb másik oldalán pedig egy szintén legalább 200 éves korszerűsített akadálymentesített "nagypincénk" ami egy modern látványborászat, alsó szintjén a feldolgozó, palackozó résszel, tartályokkal, mély, hosszú pincével, álló borkóstoló helyiséggel a bortrezorban emeleti szintjén 75 fős elegáns borkóstolóteremmel, kerti pavilon résszel, csodás Bakonyra néző panorámával.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!