A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Fríz Chardonnay

Dubicz Borászat Mátrai Fríz Chardonnay 2007

Véleményünk szerint

A mély sárga szín a pohárban már előre jelzi, hogy egy érettebb borral lesz dolgunk. Az illat csak fokozatosan nyílik, idővel pörkölt mogyoróval, zöld dióval, fügével, vajjal lép elő. Ízben az aszalódott vonal vezet, a mazsola és datolya mellet fűszeres aromákat érzünk. A savérzet közepes, az utóízben kis kesernyésség marad. A különleges ízhatásokkal bíró bort azoknak ajánljuk, akik keresik a hagyományos, érett illatokat, ízeket.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-08-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  990-1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

A pincészet borbemutatása

A világ legismertebb fehér szőlőfajtája a Mátra déli lejtőin sokoldalú bort ad, egyszerre üde és telt, diszkrét virágillatú és vadmézesen érett, citrusosan játékos és aszalt gyümölcsök ízeiben gazdag. Modern, egészséges ételek, párolt és sült halak, sokszínű saláták kedves társa lehet, de egy kettesben töltött, mosolygós beszélgetés mellett önállóan is megállja a helyét.

Érlelési információk

Reduktív módon történő, acéltartályos érlelésen esett át.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Kis- és nagykereskedőknél, Horeca

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!