A pincészet borbemutatása
A kivételesen hosszú, meleg és száraz 2008-as ősz érlelte muskotályunk aranysárga fürtjeit gazdagra és nemesen sokrétűre. A szüretelők már töppedt bogyók seregét találták az októberi napfényben fürdő táblában. Hársméz és trópusi buja gyümölcsök illatát árasztó, selymesen cirógató ízvilágú borunk csinos hölgyek, rafinált desszertek és egzotikus gyümölcsök társaságában mutatja meg igazi erényeit. Enyhén hűtsük be!
Érlelési információkReduktív módon, acéltartályban érlelt tétel. |
Pinceidő2 év |
Hol vásárolható meg
Kis- és nagykereskedőknél, Horeca
Dubicz Borászat bemutatása
Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.