A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Fríz Muscat Ottonel

Dubicz Borászat Mátrai Fríz Muscat Ottonel 2008

Véleményünk szerint

A bor illatát játékos, édes jegyek határozzák meg, a bodza, a gyömbér, a hárs ezen túl egy fűszeres vonalat is képvisel benne. Ízben is a korábbiaknak megfelelően zajlanak az események. A közepes testhez illő, de nem tolakodó savak bukkannak fel kóstoláskor. Készítsünk hozzá indiai csirkét, és tegyünk fel egy filmet vagy CD-t, ami ennek az egzotikus országnak a hangulatát hordozza. Ha azonban még gondolatban sem szeretnénk messze menni, maradjunk egy diós, körtés csirkesalátánál!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-08-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  100000
 • Ár

  990-1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% muscat ottonel

A pincészet borbemutatása

A kivételesen hosszú, meleg és száraz 2008-as ősz érlelte muskotályunk aranysárga fürtjeit gazdagra és nemesen sokrétűre. A szüretelők már töppedt bogyók seregét találták az októberi napfényben fürdő táblában. Hársméz és trópusi buja gyümölcsök illatát árasztó, selymesen cirógató ízvilágú borunk csinos hölgyek, rafinált desszertek és egzotikus gyümölcsök társaságában mutatja meg igazi erényeit. Enyhén hűtsük be!

Érlelési információk

Reduktív módon, acéltartályban érlelt tétel.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Kis- és nagykereskedőknél, Horeca

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!