A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aranymetszés Irsai Olivér

Varga Pincészet Aranymetszés Irsai Olivér 2008

Véleményünk szerint

Olivértől általában elvárjuk, hogy barátságos legyen. Bármilyen hangulatban is talál meg minket, a cél, hogy jókedvre derítsen, és ezt ettől a bortól is megkapjuk. A friss szőlőt, a bodzát juttatja eszünkben mind az intenzív illat, mind az íz. Az emellett jelen lévő citrusos vonal és a buborékok az üdeséget szolgálják. Vigyük magunkkal a strandra egy hűtőtáskában, és abban az esetben is kezdjünk egy komoly homokvár építésébe, ha nincs a közelünkben egy hatéves, aki álcaként szolgálna. Ja, és ne felejtsünk el mellé becsomagolni néhány csirkés szendvicset!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-07-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  28000
 • Ár

  990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% irsai olivér

A pincészet borbemutatása

Az Irsai Olivér magyar nemesítésű fajta, a muskotály fajtakörbe tartozik. Szép és rendkívül intenzív illata miatt régóta az egyik legsikeresebb exportfajtánk. Hazai elterjedését gátolta, hogy a magyar fogyasztó komplexebb ízvilágú, testesebb fehérborokhoz szokott. Ezzel a borral szeretnénk bebizonyítani, hogy az Irsai Olivér alacsony tőketerheléssel, gazdag talajon, ízvilágban és testben is erőteljes, nagy bort ad. Fogyasztását 16 fok Celsius-ra hűtve, elsősorban aperitifként levesekhez vagy szárnyasokhoz ajánljuk.

Érlelési információk

Reduktív módon történt.

Pinceidő

2010

Hol vásárolható meg

Varga Pincészet Borfutár (www.vargabor.hu), Cora

Varga Pincészet bemutatása

A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt gyönyörű természeti környezetben, 5,6 hektáros ősfás parkban található családunk pincészete. Magyarország piacvezető pincészeténél vendégeink megismerkedhetnek a korszerű és a hagyományos bor- és pezsgőkészítés rejtelmeivel és olyan badacsonyi különlegességeket kóstolhatnak meg, mint a Rózsakő, a Kéknyelű vagy a késői szüretelésű Olaszrizling.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!