A pincészet borbemutatása
Az Irsai Olivér magyar nemesítésű fajta, a muskotály fajtakörbe tartozik. Szép és rendkívül intenzív illata miatt régóta az egyik legsikeresebb exportfajtánk. Hazai elterjedését gátolta, hogy a magyar fogyasztó komplexebb ízvilágú, testesebb fehérborokhoz szokott. Ezzel a borral szeretnénk bebizonyítani, hogy az Irsai Olivér alacsony tőketerheléssel, gazdag talajon, ízvilágban és testben is erőteljes, nagy bort ad. Fogyasztását 16 fok Celsius-ra hűtve, elsősorban aperitifként levesekhez vagy szárnyasokhoz ajánljuk.
Érlelési információkReduktív módon történt. |
Pinceidő2010 |
Hol vásárolható meg
Varga Pincészet Borfutár (www.vargabor.hu), Cora
Varga Pincészet bemutatása
A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt gyönyörű természeti környezetben, 5,6 hektáros ősfás parkban található családunk pincészete. Magyarország piacvezető pincészeténél vendégeink megismerkedhetnek a korszerű és a hagyományos bor- és pezsgőkészítés rejtelmeivel és olyan badacsonyi különlegességeket kóstolhatnak meg, mint a Rózsakő, a Kéknyelű vagy a késői szüretelésű Olaszrizling.