A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Irsai Olivér

Szőke Mátyás Pincészet Irsai Olivér 2007

Véleményünk szerint

Szóljon hangosan az ének, mert ennek a bornak elég hangosan szól az illata és az íze. Friss gyümölcsök (szőlő, körte, licsi), rózsavízzel, bodzaszörppel nyakon öntve, friss zöld fűszerekkel ízesítve. Az üde savak tovább emelik a kompozíció értékét. Ízben kis kesernyés felhanggal zár. Friss parmezánnal megszórt szárnyas rizottót vagy tejszínes mártással meglocsolt friss spárgát és nem túl sok komolyságot kíván.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-02-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  30000
 • Ár

  1050 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% irsai olivér

Szőke Mátyás Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az illatos fajták közös jellemzője, -„mintha szőlőfürtbe harapnánk bele”-, intenzív illatú, könnyű száraz bor. A reduktív technológiának köszönhetően üdesége, frissessége még inkább érezhető. Ideális kiegészítője baráti beszélgetéseknek, a hölgyek kedvence. Fogyasztási hőmérséklet 10-12 C fokon. Gasztronómiai ajánlat: Jól lehűtve gyümölcsös körítésű halakhoz és szárnyasokhoz, valamint ázsiai fűszerekkel készített ételekhez ajánlott fogyasztani.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

primőrbor

Hol vásárolható meg

Borok Világa Kft. Corvinum Zrt. Budapest Bortársaság Kft. Nívó- Vínum Kft.

Szőke Mátyás Pincészet bemutatása

Az Év Bortermlője 2017-ben! Szőke Mátyás kiváló boraival és a rengeteg munkával elért szerteágazó életművével méltán érdemelte ki az elismerő címet. Műszaki végzettségű, de szőlőtermelő elődjei révén korán megtanulta, hogyan kell a szőlőt művelni. A 70-es évek óta foglalkozik borkészítéssel, jelenleg egyik fiával, Zoltánnal 35 hektáron gazdálkodnak. Munkássága során rengeteget tett a borvidékért. A hazai borversenyeken szépen szerepelnek borai, kiemelt eredményeihez tartozik, hogy több alkalommal elnyerte a „Mátrai borvidék legszebb vörösbora” címet, kétszer pedig Chardonnay bora Champion díjas lett a VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Mátyás sikereiben feleségének is nagy szerepe van, hiszen hosszú évek óta ő kíséri figyelemmel a szőlők gondos megmunkálását. A hazai borkereskedőkön kívül két nagykereskedő cég a tengerentúlon is forgalmazza boraikat. Mátyás nagyon fontosnak tartja, hogy folyamatosan képezze magát, és figyelemmel kísérje a nagyvilág borszakmai alakulását, trendjeit is. Volt már Új-Zélandon, Dél-Afrikában és Kaliforniában is, ahol Haraszthy Ágoston szőlőbirtoka nagy hatással volt rá. A borász rengeteget dolgozik, ám ha akad némi szabadideje, legszívesebben traktorjában ülve veszi szemügyre ültetvényeit, közben a természetben, az évszakok változásaiban gyönyörködve. „A munkás hétköznapok a modern kort, a hétvége a gyökereket ébreszti fel bennem. Amikor kezdtük, még jóval több kézimunkát kellett alkalmaznunk a területek megmunkálásában, azóta sokat fejlődött a világ.”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!