A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Sárgamuskotály

Benedek Pince Mátrai Sárgamuskotály 2011

Véleményünk szerint

A bor illatát a bódító muskotályos, parfümös, gyömbéres jegyek határozzák meg, az ezek mellett felbukkanó sárga húsú gyümölcsök és méz az alapanyag érettségéről tanúskodnak. A kortyban érezzük a maradék cukor mellett jelenlévő feszes savakat is. E két meghatározó szerkezeti elemet légies test és aromatikus gyümölcsízek kísérik. Gyömbérrel, mézzel és citrommal ízesített csirkét sütnénk hozzá!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-06-12

 • Típus

  Félédes
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sárga muskotály

A pincészet borbemutatása

A Rétföld dűlő terméséből készült ez a félédes bor, amelyet tartályban erjesztettek és érleltek. A bor a szőlőfajtára jellemző, gazdag, virágos-gyümölcsös ízeket mutatja be. Könnyed, a maradék cukortól kerek, aromáktól dús bor.

Érlelési információk

Tartályos erjesztés és érlelés.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Bor és Más

Benedek Pince bemutatása

A pincészet családi vállalkozás pillérein nyugszik. A szülők, és a nagyszülők mindkét ágon foglalkoztak szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. Édesapám 1990-ben komoly fejlesztésekbe kezdett, nagyobb hangsúlyt fektetve a minőségi borra. Ez maga után vonta a területfejlesztési és technológiai beruházásokat. A tökéletesítés a mai napig is folyik, hiszen a világszerte lendületesen fejlődő borászat mindig hoz újabb és újabb ötleteket technológiákat! Ez a feladat úgy érzem rám hárul, mert az egyetemi évek alatt szerzett tudást a gyakorlattal ötvözve kell minél jobb, tökéletesebb terméket a fogyasztó asztalára varázsolni.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!