A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Sárga Muskotály, késői szüret

Hímesudvar Tokaji Sárga Muskotály, késői szüret 2011

Véleményünk szerint

A bor intenzív muskotályos, parfümös jegyei egy trópusi gyümölcsös tónust öltenek magukra. A korty elsősorban a maradék cukorról szól, az édesség érzetét csak tovább fokozzák az illattal párhuzamos elsődleges gyümölcsös jegyek, a lágyabbnak ható savérzet ezek erejét nem fogja vissza. Lecsengésében is kitartja azt az aromavilágot, amely karakteréért, a bortípusra jellemző bájáért felel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-01-17

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  11.8 %
 • Palackmennyiség

  533
 • Ár

  3990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sárga muskotály

A pincészet borbemutatása

Az aranysárgára érett, rengeteg töppedt szemet tartalmazó, nagyon későn szüretelt alapanyag magas - 4 puttonyos aszút megközelítő - maradékcukor-tartalmat eredményezett erjedés után.

Érlelési információk

Fél év tartályos érlelés.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Hímesudvar, 3910, Tokaj, Bem út 2. www.himesudvar.hu

Hímesudvar bemutatása

Családunk közel 30 éve foglalkozik tokaji szőlőműveléssel és borkészítéssel. Jelenleg 3 ha területről szüretelünk, ami 15 000-20 000 palack finom tokaji bort jelent kis tételekben (1500-4000 palack/fajta), melyeket sorszámozott címkével hozunk forgalomba. Pincészetünk a borvidék névadó településén, Tokaj óvárosában, az egykor „borkereskedők utcája”-ként emlegetett Bem út 2. szám alatt található (a főtértől 2 perces sétával elérhető). Az épületet több mint 500 éve Szapolyai János erdélyi vajda, majd Magyarország királya olasz mesterekkel építtette és vadászházként használta.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!