A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Sárgamuskotály

Illés Pince Tokaji Sárgamuskotály 2013

Véleményünk szerint

Egészen halványsárga színárnyalatot mutat a bor. A közepes intenzitású illatot virágos, őszibarackos jegyek töltik ki. A könnyed testre, közepes alkoholtartalomra épülő kompozíciót az élénk savak teszik dinamikussá. Ezek rajzolják ki a bor gerincét is, amelyhez szorosan tapadnak a grépfrútos, citrusos asszociációk. Az aromatikához ezeken túl a körte is hozzájárul, a lecsengésben enyhe kesernyés, gyógyfüves karakter tűnik fel. Friss, üde tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-01-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,4 %
 • Palackmennyiség

  900
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sárga muskotály

A pincészet borbemutatása

A Bodrogkeresztúri Lapis dűlőben található három muskotály-területből kettő a mi tulajdonunkban van. Öreg tőkék válogatott fürtjeit október elején szüreteljük. Ha több termés van, akkor fél hektárról max. 1300 palack száraz muskotályt készítünk. Ha kevesebb, a termést 30 napig héjon erjesszük, és így készítünk száraz bort. A 2014-es szemelt héjon erjesztett száraz sárgamuskotályt a napokban palackoztuk.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás. A tételt 2014 tavaszán palackozták.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

A pincénél.

Illés Pince bemutatása

Családi manufaktúránkra nagy fajtaválaszték és egy-egy tételből kis palackszám a jellemző. Az év minden napján nyitva vagyunk. Történelmi pincénkben 40-70 fő fogadására van lehetőség. Egy időben három csoportot is tudunk fogadni gyertyafénynél házias ételek elfogyasztása mellett.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!