A pincészet borbemutatása
A Bodrogkeresztúri Lapis dűlőben található három muskotály-területből kettő a mi tulajdonunkban van. Öreg tőkék válogatott fürtjeit október elején szüreteljük. Ha több termés van, akkor fél hektárról max. 1300 palack száraz muskotályt készítünk. Ha kevesebb, a termést 30 napig héjon erjesszük, és így készítünk száraz bort. A 2014-es szemelt héjon erjesztett száraz sárgamuskotályt a napokban palackoztuk.
Érlelési információkTartályos feldolgozás. A tételt 2014 tavaszán palackozták. |
Pinceidő3 év |
Hol vásárolható meg
A pincénél.
Illés Pince bemutatása
Családi manufaktúránkra nagy fajtaválaszték és egy-egy tételből kis palackszám a jellemző. Az év minden napján nyitva vagyunk. Történelmi pincénkben 40-70 fő fogadására van lehetőség. Egy időben három csoportot is tudunk fogadni gyertyafénynél házias ételek elfogyasztása mellett.