A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Sárgamuskotály

Royal Tokaji Borászat Tokaji Sárgamuskotály 2013

Véleményünk szerint

Halvány szalmasárga színt mutat a bor. Az illatot az teszi izgalmassá, hogy a parfümös és sárga húsú gyümölcsös jegyek mellett citrusok és zöld fűszerek is feltűnnek benne. A korty leköveti az illatot, itt is üdítőnek hatnak a virágos jegyek mellett ugyancsak meghatározónak számító citrusos zamatok. A test könnyed, az alkohol alacsony, a savak élénkké teszik a kompozíciót, de nem lépnek az aromatika elé. Jókedvű, illat- és ízgazdag tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,1 %
 • Palackmennyiség

  13386
 • Ár

  1905 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sárga muskotály

Royal Tokaji Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Borleírás: Szép fajtajelleges sárga muskotály bor, parfümös illattal, mely üde, ásványos ízével tökéletes harmóniát alkot. Illatára a friss zöld gyümölcsök, a muskotály és a körte, valamint a naspolya jellemzőek. Fogyasztását jól behűtve aperitifként, illetve előételekhez és könnyű gyümölcsös ételekhez ajánljuk.

Érlelési információk

A bort tölgyfa hordóban érlelték. A palackozásra 2014. július 15-én került sor.

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Raiker, Bortársaság, Bock Bisztró, Anyukám Mondta, Tesco, Spar, Metro

Royal Tokaji Borászat bemutatása

A mádi székhelyű Royal Tokaji a rendszerváltás után az elsők között jött létre magántulajdonú borászatként 1990-ben. Alapításakor 62 mádi szőlőművelő fogott össze külföldi üzletemberekkel a borvidék csodálatos értékeinek megmentéséért. A borászat alapvető filozófiai célkitűzése az volt, hogy a kiemelkedő minőségű Tokaji borok készítésével visszaszerezze a borvidék világhírnevét. A cég alapitói között meg kell említeni a világ egyik legismertebb borszakíróját, Hugh Johnson-t. Az alapítók már a kezdetektől nagy hangsúlyt fektettek a történelmi termőhelyek felkutatására, melyek a kiemelkedő minőségű, egyedi borok készítését biztosítják. Jelenleg a használatban lévő szőlőterületeik fele történelmi első osztályú dűlőkben van; ezek a Szt. Tamás, a Nyulászó, a Betsek, a Birsalmás és a tarcali Mézes Mály. Ezek a területek adták az alapot arra, hogy a borászat elsőként készített a rendszerváltás utáni időkben dűlős aszúborokat, egy adott dűlő termésének kizárólagos felhasználásával. A Royal Tokaji borok sikerét számtalan neves nemzetközi és magyar borverseny díjai is igazolják. A borászat mára a Tokaji borvidék egyik vezető pincészete lett, több mint 30 országba exportál, boraik a világ öt kontinensén elérhetőek a borkedvelők számára. 2017-től Varga Máté felel a borok készítéséért. A késői szüretelésű cuvée, a részben hordós érlelésű birtok furmint minőségével, kitűnő ár/érték arányával iránymutató a borvidék, a hazai és külföldi fogyasztók körében. Mindezek mellett a klasszikusnak nevezhető Royal 5 Puttonyos Aszú mára stílusteremtő bor lett nemcsak a borvidéken, de az egész világon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!