A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Szürkebarát

Dubicz Borászat Mátrai Szürkebarát 2007

Véleményünk szerint

Érett mézes, mazsolás, datolyás illat, melyet ízben tejkaramellás, gyógynövényes, borsmentás jegyek követnek. Erőteljes savtartalmú, közepes testű, fantáziadúsító aromaképpel megáldott, de a legjobb pillanatain kóstolásunkkor valószínűleg már túl lév bor. Viszont kíváncsian várjuk a következő évjáratot. Süssünk hozzá pulykacombot burgonyával és enyhén karamellizált zöldségekkel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-10-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1000-1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

A fríz az építőművészet fontos formai díszítőeleme, a harmonikus rend megkerülhetetlen része. A több, mint száz éves, patinás, gyöngyösi Borpalota építői is minden részletében kidolgozott és elegáns épületet hagytak ránk. A FRÍZ sorozatunk azon kiemelkedő borainkat tartalmazza, amelyek egyediségét e nemes palota hagyományaihoz méltóan a harmónia kiteljesítése mellett összetéveszthetetlen íz- és illatbeli díszekkel hangsúlyoztuk. A hamisítatlan délvidéki, lomha Pinot Grigio a Mátra védett lejtőin hűvös eleganciájú, széles spektrumú, ropogós, már-már aromás Szürkebarát alakjában végzi misszióját a fogyasztók megtérítésére. Temploma pincénk mélye, prédikációja kész megvilágosodás, megbékít fáradt gyomrot és lelket, kortyának áldásában feledhetjük a hitetlen világot.

Érlelési információk

Reduktív módon

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Pincénél, bővülő kiskereskedelmi kapcsolatrendszer

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!