A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát (késői szüretelés)

Varga Pincészet Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát (késői szüretelés) 2008

Véleményünk szerint

A bor aromatára főleg édes, érett sárga húsú gyümölcsökből áll. A sárgadinnyétől, licsitől, baracktól gazdag illatba és ízbe a citromfű, valamint a tealevél hoz izgalmakat. A bor áramló édessége varázserőként hathat az édes borok megszállottjaira. Nézzünk vagy olvassunk hozzá hosszú történeteket - legalább trilógiákat -, amelyekben van hős, van szerelem, és végül győz az igazság. Tálaljuk pikáns, halra épülő, távol-keleti fogásokkal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-07-01

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  22000
 • Ár

  1490 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

A töppedt szőlőből készült Badacsonyi Szürkebarát a klasszikusok klasszikusa, az utolsó száz év leghíresebb badacsonyi fajtájának a legnemesebb, a borvidékre legjellemzőbb megvalósulása. A szőlőt klasszikus, nagy minőséget adó területen, de egy vadonatúj módszerrel termeltük. Ennek lényege, hogy a szőlő teljes érésében elvágjuk a szálvesszőket, így megszűnik a kapcsolat a fürt és a gyökérzet között, tehát nincs lehetősége a növénynek a tápanyag visszaszívásra. Talán az új módszernek köszönhető, hogy a bor rendkívüli módon fajtajelleges maradt, szemben a korábbi késői szüretelésű borainkkal, amelyek jobban hasonlítottak egymásra, mint saját normál érésű borfajtájukra. Fogyasztását 16-18 Celsius-on olyan ételkülönlegességekhez ajánlom, ahol az alapanyagok fűszerek nélküli, eredeti ízei dominálnak.

Érlelési információk

Reduktív módon készült.

Pinceidő

2015

Hol vásárolható meg

Varga Pincészet Borfutár (www.vargabor.hu)

Varga Pincészet bemutatása

A badacsonyörsi hegy lábánál, a Balaton és a környező hegyek által körülölelt gyönyörű természeti környezetben, 5,6 hektáros ősfás parkban található családunk pincészete. Magyarország piacvezető pincészeténél vendégeink megismerkedhetnek a korszerű és a hagyományos bor- és pezsgőkészítés rejtelmeivel és olyan badacsonyi különlegességeket kóstolhatnak meg, mint a Rózsakő, a Kéknyelű vagy a késői szüretelésű Olaszrizling.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!