A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pinot Noir Rosé

Linbrunn Pincészet Pinot Noir Rosé 2014

Véleményünk szerint

Színe tiszta, halvány hagymahéj szín. Illata kevés, nem túl intenzív. Enyhén fűszeres, enyhén citrusos. Szájban érezni a szénsavat. Íze kevés gyümölcs, eper, málna, nem teljesen tiszta. Savai közepesek.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  11,8 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1290 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

A pincészet borbemutatása

Ez a szűztermése a szőlőnek, s ebből rozét készítünk, mert hisz azért is telepítettük több éve ezt a szőlőt. Kézzel, válogatva szedtünk le a tőkékről. Bogyóztuk, daráltuk, s nem hagytuksokáig a héján. RM tartályban, hűtés mellett, irányítva érleltük, vigyáztunk rá, és egy gyümölcsös, üde, villányi hajnali rózsaszínt rejtsünk 2015 februárjában a palackokba hat hónap érlelés után. Rozsdamentes és szabályozott erjesztőtartályban reduktívan, héjon áztatva készítettük a bort. Majd a palackozás előtt kapott egy kis széndioxidot a frissesség és a gyümölcsösség megőrzése végett.

Érlelési információk

Tartályos. Palackozás időpontja: 2015. február

Pinceidő

fél év

Linbrunn Pincészet bemutatása

Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!