A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Ezerjó

Maurus Pince Ezerjó 2006

Véleményünk szerint

Ízes, míves bor, a szó hagyományos értelmében. Ránézésre is dús, lassú, aranyszín bor. Lassan nyíló, de ígéretes illat, így érdemes rászánni néhány percet. Olajos magvak, ruccola, barack, kevés mézesség. Kóstolva is egy kerek, gazdag, illattal megegyező bort kapunk, amelyben több síkon történnek a dolgok. Savak, alkohol, test egyensúlyban. Hosszú utóíz. Digestive bor, könyvtárszobába való, nem is kell feltétlenül olvasni hozzá, elég egy nyitott könyv felett merengeni. Ha mégis ennénk, akkor tálaljunk hozzá lazacot fűszervajjal, spárgával és héjában főtt burgonyával.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-02-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  3190 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% ezerjó

A pincészet borbemutatása

A borvidék legismertebb fajtája pincénk egyik csúcsbora. A 6 hónapos kisfahordós érlelés alatt olyan komplex íz, zamatvilág alakult ki, amely a férfias savakat, és a rakoncátlan, „fésületlen” sokszínűségét olyan érett, nagy borrá alakította, mely méltán, és büszkén hirdeti Mór erejét.

Érlelési információk

Kisfahordós érlelés

Pinceidő

15 év

Hol vásárolható meg

Monarchia Borszaküzlet, Faust, Bor és Társa

Maurus Pince bemutatása

Ételeinkben szívünket, borainkban lelkünket, éttermünkben a vágyott otthonát fedezheti fel. És még sokkal többet. Saját borainkat az egyik legrégebbi, s talán leghíresebb móri pincében, a Lamberg Pincében készítjük, ami az 1700-as években készült el a Lamberg Kastéllyal egy időben.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!