A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Móri Zenit

Geszler Családi Pincészet Móri Zenit 2013

Véleményünk szerint

Egészen halványsárga színű ez a bor. Az illat közepes intenzitású fehér és sárga húsú gyümölcsöket hív elő. Kóstoláskor még a maradékcukor-tartalom mellett is könnyednek, az élénk savaknak hála üdítőnek hat a bor, amely érzetet a kompozícióhoz illő test mellett alacsony alkoholtartalom is segíti. Az ízvilág megfelel az illat karakterének itt is a gyümölcsös zamatok állnak a középpontban, amelyek kitartanak a lecsengésben is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-10

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  1125
 • Ár

  900-1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% zenit

A pincészet borbemutatása

Az ezerjóból és bouvier-ből nemesített zenit igazi otthonára talált a Móri borvidéken és pincészetünknél is, hiszen ahol elindult, aranyérmes lett. Kellemes illatú, zamatokban gazdag, kerek, harmonikus savakkal teli, fiatalos bort kóstolhatunk, melytől vidám társaságban könnyedén táncra perdülhetünk, csak legyen hozzá talpalávaló. Tippünk: baráti borozgatások. Díjak: Országos Syngenta Borverseny 2014 (Siófok) ezüstérem, XVII. Vince-napi Nemzetközi Borfesztivál (Temerin) aranyérem, 32. Nemzetközi Nyílt Borverseny (Almásfüzitő) nagyarany érem, Szent György napi borverseny 2014 (Mór) aranyérem, http://geszlerpince.hu/a-mori-borvideki-borverseny-sikerei-2014 .

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás. 2014 januárjában palackozták.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Közvetlen a pincészet látványborászatából (Mór, Martinovics u. 6/c.) vagy online a www.geszlerpince.hu oldalról; Fejér megye, Mór éttermeiben, borboltjaiban, szaküzletekben; borterasz.hu, Borkápolna. Teljes lista: http://www.geszlerpince.hu/partnereink

Geszler Családi Pincészet bemutatása

Sváb hagyomány, tüzes Ezerjó, családias hangulat A Geszler Családi Pincészet egy a nevéből is kitűnő móri családi borászat a Móri Borvidéken, melyben erős alapot adott a múlt, a szorgalmas sváb identitás, az elődök tisztelete, ugyanakkor legalább olyan fontos családunk jelenében és jövőjében, hogy kiváló minőségű borokat készítsünk a ma borkedvelőinek. A szőlő, a bor körüli minden feladaton ott van a kezünk nyoma, a móri bor szeretete és tisztelete, ezt az ősi rajongásunkat adjuk át a borkóstolókon is a vendégeinknek felszabadult, vidám hangulatban, ahogy ezt láttuk apáinktól, nagyapáinktól, dédapáinktól... Mert ha a dugó kikerül a palackból, akkor lehet igazán megismerni minket, a borvidéket és így lesz egy pár órás programból egy maradandó élmény mindannyiunknak, reméljük Önöknek is, nekünk bizonyára, mert nagyon szeretjük a társaságot, az ízes beszélgetéseket. Két pince, két stílus Két pincénk ugyanazon domb két oldalán helyezkedik el majdnem egymás mögött pár percnyire egymástól, Zrínyi utcai 40 fős "kispincénk" családi örökség, ebben a több mint 200 éves sváb borkóstolópincében megállt az idő, hagyományos pince hagyományos sváb berendezésekkel: tiszta szobával, présházzal, bálványpréssel, a pincében fahordókkal, a szőlődomb tetejére állva Vénhegyre (szőlődomb), Vértesre néző panorámával. A domb másik oldalán pedig egy szintén legalább 200 éves korszerűsített akadálymentesített "nagypincénk" ami egy modern látványborászat, alsó szintjén a feldolgozó, palackozó résszel, tartályokkal, mély, hosszú pincével, álló borkóstoló helyiséggel a bortrezorban emeleti szintjén 75 fős elegáns borkóstolóteremmel, kerti pavilon résszel, csodás Bakonyra néző panorámával.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!