A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Zenit késői szüret

Vincellér Ház Zenit késői szüret 2006

Véleményünk szerint

Az aranyszínű bornak első szippantásra fűszeres-mézes illata van, amelyből idővel narancs és őszibarack bontakozik ki. Az édes bor intenzív, gazdag lehengerlő ízekkel és hosszú lecsengéssel bír. Egy tálca frissen sült sárgabarack-lekváros mandulás süteményhez, mandulával, dióval, túróval rétegezett csúsztatott palacsintához vagy mazsolás túrós réteshez kínálnánk. De magában is gyönyörű desszertként funkcionál.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-11-19

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  10.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% zenit

A pincészet borbemutatása

Balfon, a Fertő tó közvetlen szomszédságában található Mittlre-Steiner dűlő termése. A csillámpalás talaj, a sajátos víz közeli mikroklíma, az állandó szélmozgás, még a legnehezebb évjáratokban is megkönnyíti a munkánkat. A túlérett, töppedt és aszús szemek együttes feltárása és feldolgozása az egzotikus gyümölcsökön túl érdekes „sós”- ásványos ízjegyekkel teszi a bort még emlékezetesebbé. 25 éves tőkék termése.

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelés.

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Széchenyi Vinotéka (Fertőboz), Na-túra Vinotéka (Sopron), Erhardt Étterem & Vinotéka , Vinaret Borkereskedés (Győr)

Vincellér Ház bemutatása

A tulajdonosok: Molnár Tibor, Pieler Pál, Sásdi István mintegy 45 hektáron gazdálkodnak a soproni borvidék legjobb dűlőiben. Különlegességük az aszú jellegű, késői szüretelésű Zenit borunk, amelyből 5 évjárat van forgalomban. A fertőbozi Széchenyi Vinotéka - Termelői Borkimérésünkben 72 ülőhellyel, kerthelyiségben további 60 férőhellyel, ugyanitt kerékpártárolóval -6 féle folyó és 12 féle palackos bor helyszíni kóstolásának és vásárlásának lehetőségével állunk rendelkezésre.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!