A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Muscat Blanc

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló Muscat Blanc 2011

Véleményünk szerint

Kifejező, túláradó illat fehér húsú barackkal, muskotályos karakterrel és olyan virágokkal, mint például a jázmin, az orgona és az akác. A korty lágyabb savérzete a félszáraznál édesebbnek tünteti fel a bort. A tiszta, az illatnak tónusában és intenzitásában is megfelelő gyümölcsös ízek kitöltik a szánkat. Tipikus nyári, beszélgetős bor, észre sem vesszük majd, ahogy kiürül a palack, de jól jöhet akár egy gyümölcsökkel gazdagított nyári saláta mellé is!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-02-28

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  31250
 • Ár

  1970 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sárga muskotály

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A birtok egyik legkedveltebb bora, a sárga muskotály minden erényével. Friss, virágos-gyümölcsös illata összhangban van ízével. Üdeségével és koncentráltságával jellemezhető leginkább. A fajtajegyek elegánsan tálalják a bort, amely élénk savakkal, valamint a hozzá passzoló maradék természetes cukorral kiegészülve teszik teljessé az élvezetet. Fogyasztását salátákhoz, grillezett ételekhez, zöld fűszeres ízesített friss tehén- és kecskesajtokhoz, aperitifként és önmagában 11 fokon ajánljuk.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Andante Borpatika, Bakator Borkereskedés, Bortársaság, Corvinum, Tesco, Metro, InterSpar, Cora

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló bemutatása

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok Tokaj vezető borászatai közé tartozik. Tulajdonosa a Degenfeld grófi család, akik az 1800-as évek elejétől jelentős szerepet vállaltak Magyarország életében. A szőlőbirtok 100 ha kiváló minőségű szőlőterülettel rendelkezik. A birtokközpontban Tarcalon a Gróf Degenfeld Kastélyszálló, Tokaj főterén a Degenfeld Palota szálláslehetőségekkel, borkóstolókkal, borvacsorákkal, vásárlási lehetőségekkel áll a vendégek rendelkezésére. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!