A pincészet borbemutatása
Izgató illat, elegánsan csábító. Kellemes maradék cukorral és frissítő savakkal. Behízelgő sárga muskotály a Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtoktól, amelynek magja, a lösztalajon fekvő Hétszőlő-dűlő 1502-ben 7 parcella egyesítésével született meg.
Érlelési információkHat hónapig tartályban érett a bor, heti battonage-zsal. A palackozásra áprilisban került sor. |
Pinceidő3 év |
Hol vásárolható meg
Rákóczi Pince, Bacchus Borboltok, Borkápolna, Borudvar, Gádor Borozó, Magyar Borok Háza, Keresztúr Étterem & Vinotéka
Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok bemutatása
A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad. A birtok jelentőségét növeli, hogy az első aszúbor említése 1571-ben a Hétszőlő dűlővel kapcsolatban történt. Az elmúlt századok során olyan tulajdonosok birtokolták, mint a bibliát elsőként magyarra fordító Károli Gáspár, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, a Rákóczi család, és a császári udvar. A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 1991. decemberében jött létre. A szőlő feldolgozása a dűlő területén található feldolgozóüzemben történik. Minden évben lehetőséget ad Aszú és Szamorodni bor mellett Furmint, Hárslevelű és Muskotály fajbor készítésére is. 1995 óta - elsőként a borvidéken - "késői szüretelésű" borokat is készítenek, elsősorban Hárslevelű és Furmint fajtából. Stílusteremtő borászat. Bár a tulajdonos francia, a teljes vezetés mind borászati, mind gazdasági szempontból magyar.