A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sárgamuskotály Bistro

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok Sárgamuskotály Bistro 2010

Véleményünk szerint

Épp csak egy kis levegőztetésre van szükség ahhoz, hogy egy gusztusos és jellegzetes muskotályos, körtés, barackos illat erőre kapjon a pohárban. A könnyed, lenge testen nyugvó kortyban izgalmas feszültséget hoz létre a cukor és a savak játéka. Az utóbbi tábor erejét bizonyítja a citrusos vonal is, amely többpólusúvá teszi a virágos, parfümös ízek által meghatározott aromatárat. Megvan benne a lendület, megvan benne a játék.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-06-27

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  2200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sárga muskotály

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Izgató illat, elegánsan csábító. Kellemes maradék cukorral és frissítő savakkal. Behízelgő sárga muskotály a Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtoktól, amelynek magja, a lösztalajon fekvő Hétszőlő-dűlő 1502-ben 7 parcella egyesítésével született meg.

Érlelési információk

Hat hónapig tartályban érett a bor, heti battonage-zsal. A palackozásra áprilisban került sor.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Rákóczi Pince, Bacchus Borboltok, Borkápolna, Borudvar, Gádor Borozó, Magyar Borok Háza, Keresztúr Étterem & Vinotéka

Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok bemutatása

A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad. A birtok jelentőségét növeli, hogy az első aszúbor említése 1571-ben a Hétszőlő dűlővel kapcsolatban történt. Az elmúlt századok során olyan tulajdonosok birtokolták, mint a bibliát elsőként magyarra fordító Károli Gáspár, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, a Rákóczi család, és a császári udvar. A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 1991. decemberében jött létre. A szőlő feldolgozása a dűlő területén található feldolgozóüzemben történik. Minden évben lehetőséget ad Aszú és Szamorodni bor mellett Furmint, Hárslevelű és Muskotály fajbor készítésére is. 1995 óta - elsőként a borvidéken - "késői szüretelésű" borokat is készítenek, elsősorban Hárslevelű és Furmint fajtából. Stílusteremtő borászat. Bár a tulajdonos francia, a teljes vezetés mind borászati, mind gazdasági szempontból magyar.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!