A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
06 Badacsonyi Pinot Grigio

Orbán Pince 06 Badacsonyi Pinot Grigio 2010

Véleményünk szerint

A barackra, ananászra, limera emlékeztető kellemesen érett gyümölcsillatok megtöltik a poharat. A korty a savak és az ásványosság játékától pikáns, a két elem ebben az esetben is erősíti egymást. Testében nem nehéz, mégis telt hatást kelt. A bor lecsengése hosszúra nyúlik. Szépen kísérne párolt csirkehúst, amelyet friss, alig megfőzött, ropogós tavaszi zöldségekkel tálalnak.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-05-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.9 %
 • Palackmennyiség

  1667
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

A Balatonrendesen, a Kerekesdombon, 200M-kal, október 2-n, 3,5 t/ha terméskorlátozás érvényesítése (12 fürt/tőke) mellett szüretelt, (mindaddig mádárháló alatt őrzött) szürkebarát szőlőt, kíméletesen, pneumatikus préssel, 65%-s lékiütéssel préseltük. Ezt követően a mustot nyálkáztuk majd neutrális, alkoholtűrő fajélesztő bevonásával végzett hideg, 16 fokonn végzett erjesztéssel váltottuk borrá. A derítésre február4 -n,a palackozásra 2011. március 25-n, Írisz napján került sor. Valódi frissre őrzött Badacsonyi Szürkebarát a dinamikusabbra kényszerült 2010-s vérvonalból. Élénk, de elegáns, eredeti, ropogós savakkal, enyhe hagymás-pinkes színnel, kedvességgel és bájjal. Évjáratának fajtájának eminens úttörője.

Érlelési információk

Reduktív érlelés

Hol vásárolható meg

Vinoport Borbár; Budai Borvár; Karaffa Bsz; Pampetrics; WekerleiBortár; Culinaris;DecanterBSz.; Kistücsök; Balaton Borgaléria

Orbán Pince bemutatása

A Borbán Kft, összesen 6,5 ha-on, természetben két tagban fellelhető területen termeszt szőlőt. A 6,5 ha-ból, a korábban, 2007-ben megszerzett szőlő, a 4,5 ha Chardonnay, a Balatonfelvidéki borvidék területén, Szentbékkállán, a Kőtenger melletti, a délnyugati kitettséget adó Farkastetőn, közvetlen a lovaspóló pálya mellett található. Az 1987-ben lengőkaros műveléssel telepített területből 1 ha-on, 2008-ban, fiatalítást és középmagas kordonra való művelésmód váltást hajtottunk végre. A később, 2008-ban birtokba vett 2 ha Szürkebarát szőlő, Badacsonyi borvidéken, Balatonrendesen, a Kerekesdomb déli, Balatonra néző dűlőjén terem. A terület könnyen megtalálható a borkereső ember számára, mivel a 71-es főút mentén helyezkedik el, Ábrahámhegy határában, a Kúria Éttermet körbeölelve. Az ernyőműveléssel művelt szőlő 1998-ban lett telepítve. A szőlőterületeken terméskorlátozást érvényesítünk. Ez a chardonnay esetében 4,5 t/ha a szürkebarát esetében 3,5 t/ha. Ennek értelmében a saját területekről várható szőlő saját alapanyag beérkezése 25-30 t/év. A balatonrendesi szőlőnek közepében, az étterem mögötti területen megbúvó \"pirosköves-házban\" építettük ki szőlőfeldolgozónkat és borászatunkat is. A szőlőfeldolgozó vezérgépe egy 900 literes, zárt rendszerű tankprés. Tárlókapacitásunk jelenleg 330 hl-nyi acéltartályból és 22,5 hl fahordóból tevődik össze. Az acélparkból 150 hl hűthető.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!