A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Hilltop Borászat Olaszrizling 2012

Véleményünk szerint

A bor közepes intenzitású illatában előbb visszafogott gyógyfüvességet, majd citrusokat és fehér húsú gyümölcsöket érzünk. A korty kiegyensúlyozottnak hat: a könnyed kategórián belül jól aránylik egymáshoz a test, a sav és az alkohol. Az ízvilág sem szakad el ettől a légies hangulattól, hiszen gyümölcsös és virágos jegyeket vonultat fel. Jóleső, még mindig üdeséget mutató tétel, amelynek kerekségéhez talán néhány gramm maradék cukor is hozzájárulhat.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-01-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Neszmély
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  30000
 • Ár

  1000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Hilltop Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

15-20 évvel ezelőtt a Neszmélyi borvidék fő fajtája még az olaszrizling volt. A piaci igények változása, a borvidék különleges adottságainak kihasználása érdekében, ez mára megváltozott. Nagy arányban került be a termesztésbe több érdekes, illatos, keresett fajta, de nyugodtan mondható, hogy a borvidéki terroir legjobb kifejezője ma is az olaszrizling. Nem véletlenül ez a Borlovagrend zászlós bora. A 2012-es évjáratú Neszmélyi Olaszrizling, minden tulajdonságát magában hordozza, a fajta és a borvidék jegyeinek. A termőhelynek köszönhetően, könnyed friss, ugyanakkor mégis dús, testes, egzotikus ízű bor. Nagy értéke az üdítő, harmonikus, kiváló ízérzetű savtartalom, mely hosszú ideig élővé teszi ezt a bort.

Érlelési információk

Acéltartályos irányított erjesztés, majd 6 hónap érlelés tartályban.

Hol vásárolható meg

Metro, Tesco, CBA, Veritas, www.borterasz.hu

Hilltop Borászat bemutatása

Kezdetben minőségi borok értékesítésével foglalkoztunk, majd fokozatosan bortermelők is lettünk. 1993-ban vásároltuk meg a neszmélyi pincét, melyet néhány év alatt a XXI. század technológiájával működő borászattá fejlesztettünk, miközben Császáron is jelentős szőlőfeldolgozó kapacitást hoztunk létre.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!