A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Omlás Furmint

Béres Szőlőbirtok és Pincészet Omlás Furmint 2007

Véleményünk szerint

Illatában vaj, méz, olajos magvak, sárgabarack és fehér virágok. Erőteljes jegyekkel megáldott bor mind illat- és ízintenzitásában, mind szerkezetében, emiatt aztán mindenképpen alkalmas további palackos érlelésre. Azoknak ajánljuk, akik szívesen fogyasztanak súlyosabb, hordóban érlelt fehér borokat. Együnk hozzá füstölt kacsamellet saláta formájában, vagy körítsük almapürével és párolt fehér káposztával, hallgassuk meg a Macskákból az Éjfél áriát.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-03-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  2300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

Világossárga, tiszta, egészséges, tiszta illatú, tiszta ízű. A fajtajelleg jól érezhető, tájjellege határozott, savlenyomata egyensúlyos, testes, friss, tüzes tétel, utóérési kesernyés ízekkel. November eleji szüretelésű, Omlás dűlő (1-s tábla) 4 éves termése, 4 t/ha terméskorlátozás mellett. Kategóriájában kiemelkedő, száraz, minőségi fehérbor.

Érlelési információk

Kisfahordós érlelés új fahordóban 7 hónapig, az érlelés első felében finom seprőn tartás.

Hol vásárolható meg

a pincészetnél, www.beresbor.hu, Veritas borkereskedés

Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!