A pincészet borbemutatása
A bor a Padi hegy dűlőben készült (rátkai határ), annak felső köves részében. Alapkőzet a kvarc, és emiatt virgonc, szép savai vannak, lendületes a bor. A bort 2.töltésű hordóban erjesztettem és érleltem 6 hónapig. Nem akartam, hogy a fa uralja a bort, hanem a dűlő és a fajta. 1978-ban lett beültetve a terület, vegyes furmint klónokkal, melyek között szép számmal fordul elő a régi, kis fürtű, laza szerkezetű furmint. A felső rész annyira köves, sziklapados hogy csak robbantással lehetett felaprózni a sziklákat... Rengeteg megkövesedett állatot, fát lehet találni a kövek között.
Érlelési információkKisfahordós érlelés 220l szerednyei, másodtöltésű hordóban, 6 hónapon át. |
Pinceidő10 év |
Hol vásárolható meg
Helyben, a termelőnél