A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
700

Bardon Borászat 700 2007

Véleményünk szerint

Kifejezetten gusztusos az ásványosság megjelenése e bor illatában, hiszen míg az elfoglalja a színpadot, a háttérben felsorakozó sárgahúsú gyümölcsök és mézelő virágok vokálként kísérnek. A kortyban is erőteljes a minerális zamat, amelyet tovább fokoznak a markáns savak, így itt egy szikár hatás alakul ki, amelyben a kövek mellett citrusos ízeket érzünk. A test és az alkohol jól integrált elemei ennek a kompozíciónak. Citrus-mártással tálalt kacsához töltenénk belőle.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-09-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.8 %
 • Palackmennyiség

  720
 • Ár

  4000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Bardon Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Meszes-dűlő 100 éves tőkéiről szüretelve, csak ép, egészséges fürtök, botrytises szem nem került bele. Hagyományos feldolgozás, taposással, kosaras préssel. 70%-ban újfahordós erjesztés, érlelés (battonage), 30%-ban tartályos. Ízében terroir jelleg, mineralitás, emellett előjönnek a gyümölcsös, gyógyfüves és fűszeres aromák. Grillezett szárnyasokhoz, mentás vagy rozmaringos bárányhoz ajánljuk.

Érlelési információk

30%-ban tartályban, 70%-ban pedig újfahordóban erjedt majd érlelődött 10 hónapon át.

Hol vásárolható meg

Café de Paris, Pomodoro Étterem, Borkápolna, Magyar Borok Háza, Winebar, www.bardonwines.com

Bardon Borászat bemutatása

A H. Bardon Borászat Hegyalja fiatal bormanufaktúrája, 2007-ben alakult. A borvidék területei közül több éves keresés után választotta ki az általa legjobbnak talált dűlőket. A kiválasztás szempontja kizárólag a minőség volt. 3 dűlőben van jelen: olaszliszkai Meszes Major, bodrogkeresztúri Lapis, mádi Sarkad dűlőben. A kiválasztott területek minél jobb megismerése és a dűlőkarakter hangsúlyozása okán főleg száraz borokat (száraz Furmint) készít a borászat. A borászat célja, hogy nemzetközi összehasonlításban is kiválóan szereplő, a borvidék és a magyar boraszat megbecsülését elérő borokat teremtsen.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!