A pincészet borbemutatása
A Meszes-dűlő 100 éves tőkéiről szüretelve, csak ép, egészséges fürtök, botrytises szem nem került bele. Hagyományos feldolgozás, taposással, kosaras préssel. 70%-ban újfahordós erjesztés, érlelés (battonage), 30%-ban tartályos. Ízében terroir jelleg, mineralitás, emellett előjönnek a gyümölcsös, gyógyfüves és fűszeres aromák. Grillezett szárnyasokhoz, mentás vagy rozmaringos bárányhoz ajánljuk.
Érlelési információk30%-ban tartályban, 70%-ban pedig újfahordóban erjedt majd érlelődött 10 hónapon át. |
Hol vásárolható meg
Café de Paris, Pomodoro Étterem, Borkápolna, Magyar Borok Háza, Winebar, www.bardonwines.com
Bardon Borászat bemutatása
A H. Bardon Borászat Hegyalja fiatal bormanufaktúrája, 2007-ben alakult. A borvidék területei közül több éves keresés után választotta ki az általa legjobbnak talált dűlőket. A kiválasztás szempontja kizárólag a minőség volt. 3 dűlőben van jelen: olaszliszkai Meszes Major, bodrogkeresztúri Lapis, mádi Sarkad dűlőben. A kiválasztott területek minél jobb megismerése és a dűlőkarakter hangsúlyozása okán főleg száraz borokat (száraz Furmint) készít a borászat. A borászat célja, hogy nemzetközi összehasonlításban is kiválóan szereplő, a borvidék és a magyar boraszat megbecsülését elérő borokat teremtsen.