A pincészet borbemutatása
Két fiatal szőlőültetvényen termett a szőlő. 2011-ben fordultak termőre a chardonnay szőlőtőkék, 2012-ben a rajnai rizlingek. Középmagas kordonon, rövid csapos prémium metszéssel, visszafogott tőketerheléssel termesztettük a Hajdús dűlőben, Kisharsányban. Délnyugati fekvésű dűlő, reggeltől estig süti a nap, oda repülnek elsőként a seregélyek is… Talaja mészköves, közepesen kötött, erdei lösz. 2014-ben sokat dolgoztunk azért a szőlőben, hogy a fürtöket megóvjuk. Augusztusban kiritkítottuk a fürtöket, hogy a sok eső leperegjen róluk, s ami nap csak érheti, érlelje a bogyókban a zamatokat. Idén előbb érett a rajnai, s csak egy hétre rá szüreteltük le a chardonnayt, de ráraktuk és már a tartályban, erjedéssel összeházasítottuk őket. Hideg erjesztéssel, reduktívan, rozsdamentes tartályban óvtuk a zamatokat. Gondosan ügyeltünk a redukcióra, hogy a levegőtől elzárva végezzük a fejtéseket.
Érlelési információkTartályos, palackozás időpontja: 2015. január. |
Pinceidő1 év |
Linbrunn Pincészet bemutatása
Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!