A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Orosztonyi Sauvignon Blanc

Bezerics Borház Orosztonyi Sauvignon Blanc 2013

Véleményünk szerint

A bor illata kezdetben intenzív virágos jegyekkel indít, ahogy pedig idővel visszafogottabb lesz, citrusosság válik felfedezhetővé benne. Kóstoláskor érezzük, hogy ez a bor inkább a beltartalomról, a közepesnél nagyobb testről és alkoholról, a krémes textúráról szól. Az aromatika itt sem túláradó, ugyanakkor a kortyban is visszatérnek a citrusos asszociációk a közepes, a kompozíciót támasztó savakkal együtt. A lecsengésben gyógyfüves, fűszeres zamatok nyernek teret.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-08

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Zala
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  8400
 • Ár

  1350 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

Halvány szalmasárga színű, szép koronával rendelkező bor. Karakteres, illata sokrétű, bodzára, zöld fügére, őszibarackra, fűszerekre emlékeztet. Szájban üde, friss, citrusok és egzotikus gyümölcsök uralják. Szép egyensúly. Elegáns savassága hosszú lecsengést biztosít.

Érlelési információk

Két hónap tartályos, finomseprős érlelés.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Pampetrics, IFDT, Sommelier Gastro, Bezerics Vintokéka

Bezerics Borház bemutatása

Családi borászatunk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen gazdálkodik. Családunkban évszázados hagyománya van a szőlőművelésnek, és bor készítésnek. A minőség érdekében a szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozási minden munkát családunk végez, és irányít. Pogányváron a kivételes adottságok - a szőlőhegy déli, dél-nyugati oldalainak kivételes klímája, a Pannon beltavi üledéken kialakult löszös, agyagos talajok - egyedi arcú, karakteres borokat eredményeznek. Szigorú terméskorlátozással, a hagyomány tisztelet és a korszerű borászati eljárások ötvözésével készülnek karakteres, testes, hosszan tárolható boraink. Borainkban a természetességet, és a termőtáj sajátosságait tartjuk a legfontosabbnak. Borkínálatunk széles, az illatos fehértől, és rosétól a nehéz-testes fehérig, a botritisz látta édestől az új-hordós vörösborig terjed.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!