A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chateau Kajmád Szekszárdi Sauvignon Blanc

Twickel Szőlőbirtok Chateau Kajmád Szekszárdi Sauvignon Blanc 2013

Véleményünk szerint

A bor illatát rövid szellőztetés után először fűre, egresre, csalánra emlékeztető jegyek határozzák meg, majd idővel fekete ribiszkét, sőt még inkább annak levelét idézi. Kóstoláskor érezzük, hogy a korty aromatikáját is a vegetális, citrusos ízek építik fel. A test könnyed, az alkohol alacsony, és mindezek mellett a savak karaktere csak fokozza a kompozíció karcsúságát és légiességét. A lecsengésben újra teret nyernek a füves asszociációk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-03-18

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  12.2 %
 • Palackmennyiség

  14000
 • Ár

  2450 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

Twickel Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Halványsárga színű, tiszta illatú fehérbor, amely megmutatja, hogy a szekszárdi borvidéken fehérborokkal is nagyon szép eredményeket lehet elérni. Tiszta illatok intenzív bodzás illatjegyekkel, citrusokkal jellemzik. Zamatában is hozza ezt a tisztaságot, a gyümölcsös ízek dominálnak, savai simák. A legjobb ízvilágot 10-12 fokon nyújtja.

Hol vásárolható meg

Veritas, CBA Vinotéka

Twickel Szőlőbirtok bemutatása

A szőlőbirtok területei a Szekszárdi borvidék mintegy 10%-át teszik ki.(200ha) A szőlőültetvények 75%-a kék szőlő, melynek zömét a kékfrankos, kadarka, cabernet sauvignon, cabernet franc, és merlot fajták adják. A maradék területen fehér szőlő - sauvignon blanc, rajnai rizling és olaszrizling - található. A borászati eljárások során a pincészet a hagyományokat ötvözi a legmodernebb technikával. A lehető legkisebb mértékben avatkoznak be a bor életébe, alapvető feladatnak tekintik a szőlőben rejlő természetes ízvilág megtartását.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!