A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Tricollis Cuvée (vörös)

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Tricollis Cuvée (vörös) 2007

Véleményünk szerint

A bor illata szelíd fellépésű, időre van szükség, hogy jobban előmerészkedjenek gyümölcsös aromái. Ízben az élénk tanninokat és savakat, valamint a meggyet érezzük legmeghatározóbbnak. Üde, nem túl nehéz bor, mindennapos fogyasztásra ajánljuk, főleg így nyáridőben. Az ilyen stílusú vörösborok esetében különösen javallott egy fél óra a hűtőben dugóhúzás előtt. Nézzük meg hozzá a Jégkorszak egyik részét vagy Milos Forman Tűz van Babám című moziját, de készíthetünk töltött articsókát vagy csirkés, brokkolis lasagnét is.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-07-22

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Pannonhalma-Sokoróalja
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    32000
  • Ár

    1980 Ft
  • Fajtaösszetétel

    pinot noir: 40%
    merlot: 40%
    cabernet franc: 20%

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A 2007-es évjáratból új termékkel bővül az Apátsági Pincészet szortimentje: vörösborunk a már ismert Tricollis néven kerül a boltok polcaira! A szőlőalapanyagot HÁROM dűlő - Széldomb-Tavaszó-Babszökő - szolgáltatja. E három ültetvény a termőterülete merlot, pinot noir és cabernet franc fajtáinknak. Az érett termést a fajták eltérő igényeinek megfelelő szüreti időpontban szedtük. Az erjedés acéltartályban zajlott mintegy háromhetes héjontartással. A préselést követő almasavbontás és az ezután következő, 8-11 hónapig tartó érlelés másodtöltésű barrique-típusú hordókban történt. Ez idő alatt vált italunk rubinszínű zamatos vörösborrá, amelyben a pinot noir mellett a merlot dominál, míg a bor gerincét alkotó fajtákat szépen egészíti ki a cabernet franc. A bor cseresznyés, ribizlis illatvilágát a kisfahordós érlelés finom fahéjas fűszerei teszik teljessé. Lágy tannintartalma közepes testet kölcsönöz a házasításnak, amely igazán jóivásúvá teszi azt. Borunk jellege elsősorban sültekhez, raguhoz, sajtokhoz teszi magát ajánlhatóvá, fogyasztási hőmérsékletként pedig a 16-18 fokot javasoljuk.

Érlelési információk

Kisfahordós érlelés

Hol vásárolható meg

megvásárolható Pannonhalmán a Főapátság és a Pincészet ajándékboltjaiban valamint országszerte a Budapest Bortársaság által ellátott borszaküzletekben és éttermekben

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!