A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Tricollis Fehér

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Tricollis Fehér 2013

Véleményünk szerint

Halvány citromsárga a bor színe, zöldes reflexekkel kiegészítve. Az illat visszafogott, de friss karakterű. A korty szerkezetét az élénk savak vezetik, de ezek nem fogják vissza az aromatikát, hiszen az egész szánkat betöltik a citrusokat és fehér húsú gyümölcsöket idéző ízek. A bor karakterét ez a vitalitással bíró kettős, a savak és az aromatika határozza meg. A mindezeknek alapot biztosító test könnyed, az alkohol alacsony. Egy jókedvű bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-11-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  65000
 • Ár

  1850 Ft
 • Fajtaösszetétel

  40% olaszrizling
  40% rajnai rizling
  20% fűszeres tramini

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Tricollis megnevezés Pannonhalma három dombjára vagy „hármasdombjára” utal, amelyekre a Pannonhalmi Főapátság, a Millenniumi Emlékmű és a Boldogasszony-kápolna épült. A hármasság a szőlészeti-borászati koncepcióban is felfedezhető, mivel három különböző szőlőterületről származó háromféle szőlő adja a bor alapanyagát. Olyan fehérbor, amely felvonultatja a borvidék legjellemzőbb fajtáit: alapja az olaszrizling, amit rajnai rizling egészít ki. Ezt a jó savszerkezetű bort színesíti a tramini. Az elkészült bor üde halványzöld színű. Illata élénk és tiszta. A rizlingekre jellemző citrusos illatok mellé társul a tramini virágos és trópusi gyümölcsös aromakészlete. Ízében – illatjegyeivel párhuzamban – leginkább fehér húsú gyümölcsök dominálnak.

Érlelési információk

Reduktív feldolgozás.

Pinceidő

2014-2015

Hol vásárolható meg

Megvásárolható Pannonhalmán a Főapátság, a Pincészet és a VIATOR Étterem ajándékboltjaiban, valamint országszerte a Budapest Bortársaság Kft. (www.bortarsasag.hu) által ellátott borszaküzletekben és éttermekben.

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!