A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Olaszrizling 2015

Véleményünk szerint

Színe halvány citrom zöldes reflexekkel. Illata rendkívül intenzív, friss, szőlő- és mandulavirágos, akácos, parfümös. A korty aromatikája szintén intenzív, tipikus olaszrizling érett citrusos és fehér húsú őszibarackos és virágos jegyekkel, kis zöldfűszerességgel, lendületes-ropogós savakkal, fanyar mandulás lecsengéssel. Kis szénsav ad neki lendületet, 2-3 gramm maradékcukor kerekíti. Nagyon tudatosan, valószínűleg jól megtervezett technológiával készült bor. Jól iható és ételekkel is jól kiegészíthető, tehát van mibe kapaszkodnia a séfnek.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-12-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  13,3 %
 • Palackmennyiség

  10.000
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A régió mély hagyományokkal rendelkező fajtáinak egyike, amely a borvidéken a legnagyobb területtel bír. Telepítésekor a nagyüzemi gazdálkodást megelőző idők fajtaváltozatait (klónjait) hoztuk vissza újra. Bora aromagazdag, friss, finom, hosszú és összetett. Sokarcú bor, amely méltó módon próbálja visszaszerezni a szőlőfajta távolabbi évtizedekkel korábban kivívott elismertségét.

Érlelési információk

Szüret: szeptember 21-25., kézi. A beérkezett szőlőt bogyózás-zúzás után a présbe juttattuk. A must ülepítés után acéltartályban erjedt. A komplexitás érdekében rövid ideig finomseprőn tartottuk.

Pinceidő

azonnal fogyasztandó

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!