A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Páratlan

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Páratlan 2009

Véleményünk szerint

A fűszeres, meggyes, szilvás karakterrel bíró illatnak egy földes, avaros kerete van. Már a bort szagolva valószínűsítjük, hogy érett alapanyaggal van dolgunk, és ettől nem tántorít el minket a kóstolás sem, hiszen abban a viszonylag könnyed test mellett is érezzük az alkohol melengető hatását és a gyümölcsaromákat. A korty ennek ellenére savainak köszönhetően kifejezetten lendületes. Sertéssülttel tálalnánk, amelyhez a nyár beköszönte előtt gyökérzöldségeket sütnénk, céklát például mindenképp.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-03-13

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    12.8 %
  • Palackmennyiség

    40000
  • Ár

    2200 Ft
  • Fajtaösszetétel

    40% kékfrankos
    20% pinot noir
    20% merlot
    10% portugieser
    10% cabernet sauvignon

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Tiszta, elegáns szín fogad a pohárban. Határozott, intenzív illat és íz jegyek. Ahogy az elődjénél, most is jól kivehetők a kékfrankosra utaló jegyek. Meggy, és más piros bogyós gyümölcsök, kis füstösség, némi csokoládé a háttérben. Szép savgerinc, mely kellően komoly testet ölt magára. Tudja mit várunk tőle és azt is hozza. Friss és mégis elegáns. Könnyen és jól iható bort rejt a palack. Befejezésként szép tartalmas, hosszan elnyúló korty zárja a sort; de ne is várassuk magunk sokáig, rögvest nyissunk egy újabb palackkal.

Érlelési információk

A különböző fajtákat külön szedtük és külön kezeltük, majd hosszas kóstolgatás után házasítottuk és palackoztuk. Palackozás után még 1 évet érlelődött a pince mélyén.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Tesco, Metro, Spar

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!