A pincészet borbemutatása
Apám fajtája a zweigelt. Emlékszem gyerekként forró nyári napokon lementünk a pincéjébe, ő kóstolt, én csodáltam őt. Az elmúlt évtizedek forgataga elsöpörte előlünk ezt a mélyvörös színű illatában piros bogyósokat ízében jellegzetes fűszereket, legvégén fekete meggyel záró, könnyen megszerethető bort. Szigorú terméskorlátozással, kishordós érleléssel és a hagyományok tiszteletével igyekszünk borkészítő őseink nyomdokaiba lépni.
Érlelési információkTölgyfahordós és palackos érlelés. |
Hol vásárolható meg
A Hordó Borszaküzlet Pécs, országszerte a kijelölt Alexandra Könyvesboltokban és a Matias Wineshopokban (pontos boltlista: www.matias.hu)
Matias Borászat bemutatása
A Matias Borászat Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik, aki 10 éves pályafutása alatt országos hírnévre tett szert. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias Borászat szemlélete - nagy méretével ellentétben - a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható. A Matias pincészet több mint 100 hektár szőlőterülettel rendelkezik Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékein. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve a fajták egyedi karakterét és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.