A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pécsi Zweigelt

Matias Borászat Pécsi Zweigelt 2008

Véleményünk szerint

Érett gyümölcsös jegyektől gazdag illattal fogad a bor, amelyeknek a hordós érlelés vaníliás, fűszeres tónusa mélységet ad. Ennek megfelelően a korty is több dimenzióban halad, de benne a mentás, fűszeres, füstös ízek több teret nyernek, ezek azonban nem nyomják el már az illatban beharangozott meggyet és más piros bogyós gyümölcsöket. Izgalmas kompozíció, amely a karcsúbbnak ható testnek, a lendületes savaknak és az érett tanninoknak hála igazán élőnek hat, így könnyen élvezhető. Erdei gombák vagy bárány által meghatározott fogáshoz kínálnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-09-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pécs
 • Alkohol %

  14.1 %
 • Palackmennyiség

  6500
 • Ár

  2600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% zweigelt

A pincészet borbemutatása

Apám fajtája a zweigelt. Emlékszem gyerekként forró nyári napokon lementünk a pincéjébe, ő kóstolt, én csodáltam őt. Az elmúlt évtizedek forgataga elsöpörte előlünk ezt a mélyvörös színű illatában piros bogyósokat ízében jellegzetes fűszereket, legvégén fekete meggyel záró, könnyen megszerethető bort. Szigorú terméskorlátozással, kishordós érleléssel és a hagyományok tiszteletével igyekszünk borkészítő őseink nyomdokaiba lépni.

Érlelési információk

Tölgyfahordós és palackos érlelés.

Hol vásárolható meg

A Hordó Borszaküzlet Pécs, országszerte a kijelölt Alexandra Könyvesboltokban és a Matias Wineshopokban (pontos boltlista: www.matias.hu)

Matias Borászat bemutatása

A Matias Borászat Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik, aki 10 éves pályafutása alatt országos hírnévre tett szert. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias Borászat szemlélete - nagy méretével ellentétben - a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható. A Matias pincészet több mint 100 hektár szőlőterülettel rendelkezik Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékein. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve a fajták egyedi karakterét és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!