A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Sauvignon

Matias Borászat Villányi Cabernet Sauvignon 2008

Véleményünk szerint

Tisztán és határozottan lép fel a tartalmas gyümölcsös-fűszeres illat, amelybe a megszokott jegyeken túl egy mentás vonal hoz izgalmakat. A kortyban is van élénkség bőven, a savak lendülete gurítja le a bort a torkunkon. Integrált, a gyümölcsös ízektől dúsnak, az érett tannintól egyenesnek érezzük a konstrukciót. Szép ez az egybesimult, a savaktól mégis energikus vonalvezetés. Idő és erő van benne.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-31

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.6 %
 • Palackmennyiség

  14000
 • Ár

  4100 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Mélyvörös színű, intenzív, fajtajelleges, igazi "sauvignonos" illat. Ízében karakteres fűszerek, aromák, finom hordós jegyek találhatók. Az étel bizony jólesik hozzá, leginkább a húsos fogások.

Érlelési információk

Tölgyfahordós, majd palackos érlelés.

Hol vásárolható meg

A Hordó Borszaküzlet Pécs, országszerte a kijelölt Alexandra Könyvesboltokban és a Matias Wineshopokban (pontos boltlista: www.matias.hu)

Matias Borászat bemutatása

A Matias Borászat Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik, aki 10 éves pályafutása alatt országos hírnévre tett szert. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias Borászat szemlélete - nagy méretével ellentétben - a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható. A Matias pincészet több mint 100 hektár szőlőterülettel rendelkezik Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékein. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve a fajták egyedi karakterét és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!