A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Grand Selection

Matias Borászat Kékfrankos Grand Selection 2012

Véleményünk szerint

Színe mélybíbor. Illatában gazdag gyümölcsösség, túlérett piros bogyós gyümölcsök, enyhe konyakos lekvárosság. Kóstolva a bor nagy testű, ízgazdag. Érett piros bogyós gyümölcsök, fekete ribizli, ribizlilevél ízjegyei jellemzik. Mindemellett jelentős hordóhasználat, füstös, marcipános és édes fűszeres jegyek tűnnek fel. Mindezt az aránylag magas alkoholtartalom kiegészíti. A tannin fanyar, picit tapad, a savtartalom jelentősnek érződik. A kékfrankos fajta felismerhető. A bort összességében jól esik inni, és palackos érlelésétől további finomodása várható.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-04-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  3500 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Nagyon tartalmas, nagyon karakteres, igazi férfias bor. Lehengerlő gyümölcsök, óriási test, és hatalmas erő lakozik e hosszan érlelhető borban. Cigánymeggy, szilva, kevés toastos jegyek. Friss aromák, markáns tannintartalom, hosszú utóíz jellemzi. Van benne potenciál. Bélszínhez, vadhúshoz ajánljuk.

Érlelési információk

Palackozva: 2015

Pinceidő

2020

Matias Borászat bemutatása

A Matias Borászat Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik, aki 10 éves pályafutása alatt országos hírnévre tett szert. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias Borászat szemlélete - nagy méretével ellentétben - a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható. A Matias pincészet több mint 100 hektár szőlőterülettel rendelkezik Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékein. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve a fajták egyedi karakterét és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!