A pincészet borbemutatása
Színe a beérett meggyé, illata a finoman pörkölt hordóé. Élénk savai gyorsan körbefutnak a szánkban és hosszan emlékezetesek maradnak. Hasonlóan intenzíven fűszerezett marha- és vadhúsból készült ételekhez ajánljuk.
Érlelési információkTölgyfahordós és palackos érlelés. |
Hol vásárolható meg
A Hordó Borszaküzlet Pécs, országszerte a kijelölt Alexandra Könyvesboltokban és a Matias Wineshopokban (pontos boltlista: www.matias.hu)
Matias Borászat bemutatása
A Matias Borászat Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik, aki 10 éves pályafutása alatt országos hírnévre tett szert. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias Borászat szemlélete - nagy méretével ellentétben - a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható. A Matias pincészet több mint 100 hektár szőlőterülettel rendelkezik Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékein. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve a fajták egyedi karakterét és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.