A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Franc

Matias Borászat Villányi Cabernet Franc 2008

Véleményünk szerint

A bor illatát egy animális, szarvasgombás karakter indítja el, rövid szellőztetés után azonban érett szeder, kökény, csipkelekvár, szárított paradicsom valamint a fahordós érlelés jegyei bontakoznak ki. A korty felépítés izmos, a közepesnél nagyobb test sűrűnek hat, a kerekség érzetét támogatja a lecsiszolódott tannin és savgerinc is. A kortyban ugyanúgy érezhető a bogyós gyümölcsök jelenléte, amelyet csokoládé, füst, pörkölt mogyoró kísér.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-09-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  5300
 • Ár

  4100 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

A pincészet borbemutatása

Színe a beérett meggyé, illata a finoman pörkölt hordóé. Élénk savai gyorsan körbefutnak a szánkban és hosszan emlékezetesek maradnak. Hasonlóan intenzíven fűszerezett marha- és vadhúsból készült ételekhez ajánljuk.

Érlelési információk

Tölgyfahordós és palackos érlelés.

Hol vásárolható meg

A Hordó Borszaküzlet Pécs, országszerte a kijelölt Alexandra Könyvesboltokban és a Matias Wineshopokban (pontos boltlista: www.matias.hu)

Matias Borászat bemutatása

A Matias Borászat Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik, aki 10 éves pályafutása alatt országos hírnévre tett szert. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias Borászat szemlélete - nagy méretével ellentétben - a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható. A Matias pincészet több mint 100 hektár szőlőterülettel rendelkezik Villány, Pécs, Szekszárd, Badacsony és Tokaj borvidékein. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve a fajták egyedi karakterét és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!