A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pezsgő

Rókusfalvy Pince Pezsgő 2014

Véleményünk szerint

Tradicionálisan, palackban erjesztett pezsgő Etyekről, 100% szürkebarátból. Az erjedés után 30 hónapig seprőn érlelődött, ennek köszönhetően pedig egy gazdag, ám elsősorban gyümölcsös pezsgő született, amit virágos, zöldfűszeres, minerális jegyek és gyönyörű buborékok gazdagítanak. Mindössze 700 palack készült belőle.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2018-06-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  13 %
 • Palackmennyiség

  700
 • Ár

  4500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

Rókusfalvy Pál 1999-ben hobbiként kezdett el borral foglalkozni, miután egy borkóstoló alkalmával beleszeretett Budapest szőlőskertjének romantikájába. A kezdeti négyhordós termelés pár év elteltével egy életformává alakult – mára a több hektárosra bővült szőlőterületen 25.000 palack bort készítenek évente. Az egyszemélyes vállalkozás hamar családi birtokká nőtte ki magát: felesége, testvére és fia személyében olyan társak támogatására talált, akik mellette állnak ebben a szenvedélyében. Azonban a család nem csak a birtokban gondolkodik, számukra Etyek és a magyar bor legalább annyira fontos.

Rókusfalvy Pince bemutatása

A Rókusfalvy Birtokot 1999-ben Rókusfalvy Pál alapította az Etyek-Budai borvidéken, Etyeken, az Újhegyen. A pincészet három egymás mellett fekvő részből áll: a présházban lévő bemutatópince, egy palackos pince és egy feldolgozópince. A Rókusfalvy Birtok több, különböző funkciót betöltő épületből és építményből áll. A Birtokhoz tartozó különböző méretű présházak, tökéletes helyszínei lehetnek egy kellemes baráti vagy családias jellegű üzleti találkozónak. A Birtokhoz tartozik egy 150 fő befogadására alkalmas fedett, fűthető borterasz is, valamint továbbá 90 fő befogadására alkalmas ún. Kisteraszunk, a szőlő lábánál. Tökéletes kilátás az etyeki dombokra, a borvidékre, és a falura. Akár esküvő, akár céges csapatépítő, off-site meeting, rendezvény vagy csak egy borkóstoló érdekelné keressen minket.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!