A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
09 Kerekesdomb Szürkebarát

Orbán Pince 09 Kerekesdomb Szürkebarát 2010

Véleményünk szerint

A bor határozott fellépésű illatát a hordós érleléshez kapcsolódó vaníliás, karamelles, krémes asszociációk, valamint az inkább háttérbe húzódó körte, citrusok és trópusi gyümölcsök töltik ki. A korty is ennek megfelelően halad, a közepes testű boron markánsan érződnek az érlelés ízei. A savak erősítik az ásványosságot, amelynek jelenléte mind a kortyban, mind a koncentrált lecsengésben tetten érhető.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-05-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  2640
 • Ár

  2200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

A 2010. október 1-10. között 19,5 mustfokkal, a Kerekesdombon szüretelt egészséges szürkebarát szőlőt rövid cefreáztatást követően kíméletesen, alacsony nyomással préseltük, majd kis, 225 literes vegyes magyar tölgyhordókban erjesztettük. Erjedést követően 5 hónapig való finomseprős, fahordós érlelés következett. A záró derítésre szeptember 30-án, a szűrésre, palackozásra november 24-én, Emma napján került sor.

Érlelési információk

Két éves kis fahordós érlelés, ebből öt hónap finomseprőn.

Hol vásárolható meg

BonVin Borkereskedés; Wine4U-Borkápolna; Pampetrics; Winebar; DecanterBSz.; Kistücsök; Balaton Borgaléria

Orbán Pince bemutatása

A Borbán Kft, összesen 6,5 ha-on, természetben két tagban fellelhető területen termeszt szőlőt. A 6,5 ha-ból, a korábban, 2007-ben megszerzett szőlő, a 4,5 ha Chardonnay, a Balatonfelvidéki borvidék területén, Szentbékkállán, a Kőtenger melletti, a délnyugati kitettséget adó Farkastetőn, közvetlen a lovaspóló pálya mellett található. Az 1987-ben lengőkaros műveléssel telepített területből 1 ha-on, 2008-ban, fiatalítást és középmagas kordonra való művelésmód váltást hajtottunk végre. A később, 2008-ban birtokba vett 2 ha Szürkebarát szőlő, Badacsonyi borvidéken, Balatonrendesen, a Kerekesdomb déli, Balatonra néző dűlőjén terem. A terület könnyen megtalálható a borkereső ember számára, mivel a 71-es főút mentén helyezkedik el, Ábrahámhegy határában, a Kúria Éttermet körbeölelve. Az ernyőműveléssel művelt szőlő 1998-ban lett telepítve. A szőlőterületeken terméskorlátozást érvényesítünk. Ez a chardonnay esetében 4,5 t/ha a szürkebarát esetében 3,5 t/ha. Ennek értelmében a saját területekről várható szőlő saját alapanyag beérkezése 25-30 t/év. A balatonrendesi szőlőnek közepében, az étterem mögötti területen megbúvó \"pirosköves-házban\" építettük ki szőlőfeldolgozónkat és borászatunkat is. A szőlőfeldolgozó vezérgépe egy 900 literes, zárt rendszerű tankprés. Tárlókapacitásunk jelenleg 330 hl-nyi acéltartályból és 22,5 hl fahordóból tevődik össze. Az acélparkból 150 hl hűthető.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!