A pincészet borbemutatása
Szinte már likőrös, vajas illat, a háttérben citrusokkal, banánnal. Először lassan nyílik, de szellőztetéssel finomodik, összesimul. Ízben sokkal simább, kerekebb, édeskés érzettel, krémes szerkezettel. Emellett a savak is markánsak, ami a már említett krémességet ellenpontozza, ráadásul gréprutos kesernyés utóíz is árnyalja a képet. Érdekes bor. / BORIGO 2011. októberi szám/
Érlelési információk10 hónapot töltött 500 literes tölgyfahordóban, majd egy évet palackban. |
Pinceidő2-3 év |
Hol vásárolható meg
Esszencia Borbolt Debrecen, Rév-Komáromi éttermek
Mátyás Pince bemutatása
Filozófiánk a szőlőtermesztésben és a borkészítésben is a természethez való visszatérés. Szőlőinket immáron biotermesztésben műveljük, a borászatban pedig visszatértünk a tradicionális módszerekhez.