A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Premium Chardonnay

Hilltop Borászat Premium Chardonnay 2009

Véleményünk szerint

Az első pillanatban megszeretteti veled magát az illat, hiszen a közepesen intenzív almás, sárgadinnyés jegyeket citrusok teszik izgalmassá. További pozitívum, hogy az illat idővel sem kopik ki a pohárból, ott marad. Kóstoláskor szikárabb érzésünk van, mert elmaradnak az édes érzetet okozó gyümölcsaromák, kapunk viszont ezek helyett egy telt, krémes, kerek savérzetű, lassan múló kortyot, amelyet kifejezetten szívesen iszik az ember. Kerüljön mellé a tányérra roston sült süllő citromos vajjal és párolt zöldségekkel!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-07-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  13.4 %
 • Palackmennyiség

  40000
 • Ár

  1450 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Hilltop Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Neszmélyi Borvidék talán legjobb fekvésű dűlőjében, a Páskumban termett Chardonnay szőlőből a szokásosnál kissé későbbi szüretnek köszönhetően zamatgazdag, mégis üde bor született, mely felvonultatja a fajta minden erényét. Könnyedsége, krémessége valamint a csipetnyi - kisfahordós érlelésből származó - \"fűszerek\" mellett szépen csiszolt szerkezettel, simulékony savakkal és gazdag sárgavirág, ananász és vaj aromákkal rendelkezik. Megmutatja mindazt az eleganciát, amit olyannyira szeretünk a Chardonnay-ban.

Érlelési információk

Reduktív: 80% kézzel szüretelt szőlőből, irányított erjesztéssel, 14-15 C-on készült, majd 20% 10 hónapos kisfahordós érlelést kapott.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Tesco, Auchan

Hilltop Borászat bemutatása

Kezdetben minőségi borok értékesítésével foglalkoztunk, majd fokozatosan bortermelők is lettünk. 1993-ban vásároltuk meg a neszmélyi pincét, melyet néhány év alatt a XXI. század technológiájával működő borászattá fejlesztettünk, miközben Császáron is jelentős szőlőfeldolgozó kapacitást hoztunk létre.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!