A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Rajnai Rizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Rajnai Rizling 2013

Véleményünk szerint

A szalmasárga bor közepes intenzitású illata citrusokat és érő sárgadinnyét hordoz. Kóstoláskor is e képnek megfelelő, dinamikus bort kapunk, amelyben bár nem lépnek az előtérbe a savak, mégis e szerkezeti elem teszi egyenessé a kompozíciót. Az íz leköveti az illatot, a citrusok mellett zöld almát, bazsalikomot, enyhe benzolosságot fedezünk fel. Zamatos bor közepes testtel és alacsony alkoholtartalommal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  24000
 • Ár

  2390 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bor pohárba töltve zöldes színvilággal mutatkozik be. A finom illat kellemes tropikális behatásai a Széldomb melegének köszönhetőek, a legjellemzőbb ”rizlingjegy”, azaz a határozott savgerinc azonban elsősorban a Tavaszó finom agyagából adódik, amit az écsi Babszökő-dűlő mésztartalma finomít s hangol elegánssá. Illatában a frissesség a meghatározó, amely leginkább a mentalevelet idézi, kiegészülve a szőlővirág illatával. Ízében a citrusaromák uralkodnak grapefruittól egészen a lime-ig. A nagyformátumú, de mégis élénk bor komoly érlelési potenciállal bír. Jelen időben igazi friss nyári ital, jövő időben pedig egy ízig-vérig RIESLING! Jól mutatja azon karakterét, amiért a Pannonhalmi Borvidék egyik legismertebb s legközkedveltebb fajtájává vált. Bátran ajánlható előételek mellé, salátákhoz, spárgával készült körethez, tengeri halakhoz, mindemellett könnyebb nyári ételekkel is harmonizál.

Érlelési információk

Reduktív feldolgozás.

Pinceidő

2019

Hol vásárolható meg

Megvásárolható Pannonhalmán a Főapátság, a Pincészet és a VIATOR Étterem ajándékboltjaiban valamint országszerte a Budapest Bortársaság Kft. (www.bortarsasag.hu) által ellátott borszaküzletekben és éttermekben.

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!